Анћелоти би могао у затвор, и то на неколико година

ГС
Анћелоти би могао у затвор, и то на неколико година

Карлу Анћелотију (64) пријети затворска казна од пет година!

Шпанско тужилаштво поднијело је тужбу против италијанског стручњака због малверзација са порезом. Према наводима портала "Релево" он је у периоду између 2014. и 2015. године прекршио закон и утајио је порез.

Анћелоти је поново на клупи Реала, у првом мандату од 2013. до 2015. године са клубом је освојио Лигу шампиона, Куп краља, УЕФА Суперкуп, ФИФА Свјетско првенство и шпански Суперкуп. Отишао је послије сезоне у којој "краљевски клуб" није освојио ниједан трофеј. Наводно је баш у том периоду утајио порез пошто је пријавио само новац који је зарадио од Реала, а не од права на његове фотографије.

У дугој и успјешној каријери Анћелоти је водио Ређану, Парму, Јувентус, Милан, Челси, ПСЖ, Бајерн Минхен, Наполи и Евертон. Са Мадриђанима вечерас дочекује Лајпциг послије побједе у првом мечу (1:0). Очекује се да ће послије тог меча на конференцији за медије добити и питање о овој тужби.

Није Италијан први који је овако нешто урадио у Шпанији, радили су то и Жозе Мурињо, Кристијано Роналдо, Серхио Рамос, Ћаби Алонсо. Сви они признали су кривицу пред судом и добили су разноразне финансијске казне које су брзо платили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана