Ален Медовић, тренер Козаре: Вјеровали смо у преокрет

Дарко Драгичевић
Ален Медовић, тренер Козаре: Вјеровали смо у преокрет

ГРАДИШКА - Фудбалери Козаре направили су нестваран преокрет у 10. колу Прве лиге Републике Српске. Екипа из Градишке је већ након 30. минута губила 3:0 на свом терену, али се није предала у наставку.

Тренер Ален Медовић је већ у 35. минуту направио измјене, а онда је у другом дијелу услиједио велики преокрет. Козара не само да се вратила у меч већ је на крају славила побједу 4:3 којом је прекинула низ од четири утакмице без побједе.

Интересовало нас је шта је тренер Медовић рекао својим играчима на полувремену и како их је мотивисао да у наставку изађу у потпуно другачијем расположењу.

- Не вјерујем у галаму, тако да није било повишеног тона у свлачионици. Рекао сам им да горе не можемо да играмо, али да у наставку морамо да изађемо на терен и покажемо вјеру у преокрет. Да оперемо образ и лице и да се искупимо за оно лоше што смо направили. Изгледало је то нестварно, али показује да се лијепе ствари дешавају ако вјерујеш у њих и кад познајеш свој тим. То је наук не само за фудбал већ и за комплетан живот. Ако добро радиш, вјерујеш у себе, онда ће те наградити. Знам своју екипу, зато сам и направио промјене у 35. минуту које су на крају донијеле резултат - рекао је Медовић.

Он такође истиче да није било панике ни кад је ривал повео 0:3.

- Управо у тим тренуцима се показује тренер. Не смијеш да у екипу доносиш додатну нервозу, галаму. Лако је бити добар кад ти резултати иду наруку, али треба бити такав кад лоше крене. Треба остати смирен и тражити рјешење за излазак из кризе и то смо показали на овом мечу - поручио је тренер екипе из Градишке.

Козара је пред дуел против Борца била у серији лоших резултата. Четири меча у којима нису остварили побједу ипак нису уздрмала екипу.

- Има ту пуно фактора који утичу на игру. Ево, играју се квалификације, Хрватска, која је врх свјетског фудбала, доживјела је два неочекивана пораза. Србија има сјајан тим и селектора па су два пута изгубили од Мађара. Ми смо и у тим мечевима били веома добри, можда чак и бољи од ривала, али нисмо успјели да дођемо до тријумфа. Најбитније је да екипа не клоне након тога. То је највећи квалитет ове екипе. Имамо добру атмосферу у екипи и гледамо само себе. Вјерујемо у свој рад и нема падања и одустајања. Управо то нам је и донијело преокрет против Борца - истакао је млади стручњак.

Хонг доноси енергију

Козара у свом тиму има Јапанца Такахашија и Корејца Хонга.

- Уживам у раду с њима јер имају сјајан вољни моменат и дисциплину. Код њих то некад пређе у фанатизам, што није добро. Драго ми је што су показали свој квалитет. Хонг нам је сад добио уласком добру енергију и имао допринос код голова. Имао је проблем са повредом, али сад се враћа. Такахаши је имао дужи период адаптације, али је све бољи и показује квалитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана