Александер Чеферин тражи оштрије казне за злостављања фудбалера

Tanjug
Foto: AA

ЛИСАБОН - Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин изјавио је данас да би фудбалска тела и клубови у настојању да спријече злостављања играча укључујући и расизам требало да инсистирају на кривичном гоњењу, преноси АП.

   "Можда је време да се крене са оштријим мерама. Можда је време да се неки људи изведу пред суд", рекао је Чеферин у уводном говору на Конгресу УЕФА у Лисабону.
  
 Чеферин није прецизирао ниједан случај, али АП подсјећа да је фудбалер Реала Виницијус био често на мети расистичких напада противничких навијача у Шпанији.

    "У сарадњи са федерацијама и клубовима требало би да ефикасније циљамо на преступнике кад год је играч изложен расистичким, хомофобним или сексистичким увредама током такмичења под окриљем УЕФА-е", навео је он.
  
 Дисциплинска правила УЕФА сматрају клубове и националне савезе одговорним за расистичко и увредљиво понашање сопствених навијача на утакмицама у европским такмичењима.
 
   Казне за клубове и савезе су углавном новчане и затварање дела стадиона за наредне утакмице. Они су тада одговорни за забрану уласка на стадион навијача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана