Александар Вукотић, дефанзивац Вехена, за “Глас” открива: Пресинг и прекиди руше Лајпциг

Дејан Кондић
Александар Вукотић, дефанзивац Вехена, за “Глас” открива: Пресинг и прекиди руше Лајпциг

ВИСБАДЕН – Пред фудбалерима Црвене звезде је двомеч у Лиги шампиона против екипе Ред Бул Лајпицга. Први сусрет на програму је вечерас у Њемачкој од 21 час.

Тим који са клупе води Марко Розе, прије непуних мјесец дана у Купу Њемачке као гост славио је против друголигаша Вехена са 3:2. Дрес тима из Висбадена носи некадашњи дефанзивац Крупе Александар Вукотић. Високи штопер за “Глас Српске” скенирао је врлине и мане поноса Ред Булове империје, поручивши да српски шампион има шансе да изненади фаворизованог ривала.

- Ми смо мало лошије ушли у тај меч, можда са превише респекта. Повукли смо се и у првих 20 минута су нам дали два гола. Без даљег, Лајпциг је добра екипа, али Звезда има велике шансе уколико изађе високо на њих, јер смо ми у другом полувремену одиграли тако и узели им неколико лопти под притиском. Такође, слабо бране прекиде и центаршутеве. Ми смо, на пример, други гол дали из прекида, односно корнера и имали смо неколико ситуација да дамо још који гол. Проблем су им и дуге лопте, лоше их бране. Тако смо дали први гол, после једне дуге лопте од наших штопера према шпицу. Али, јако су опасни ако им се остави простора, уверили смо се у то пред крај кад смо се ми мало отворили. Пребрзи су, Луис Опенда, Ћави Симонс, Бењамин Шешко, све врхунски играчи. Словенац је за своју висину пребрз. Да се вратим на Опенду. Играо сам против њега у Белгији. Направио је такву трансформацију да је то нереално. Наравно, Звездини скаути су то много боље видели и знају све. Међутим, ми смо Лајпцигу дали два гола, а нисмо боља екипа од Звезде, тако да и те како верујем да “црвено-бели” имају шансе, уз једну храбру игру, могу до сва три бода - поручио је Вукотић.

Рођени Краљевчанин признаје да му је сан да заигра у Црвеној звезди. Једно вријеме спекулисало се да је шампион Србије заинтересован за његове услуге.

- Од малих ногу навијам за Звезду. Док сам био ту доле, често сам ишао на фудбалске и кошаркашке утакмице вољеног клуба. Сан ми је и даље да заиграм за Звезду, међутим у овом моменту не размишљам о повратку у Србију. Прија ми ова немачка култура на стадионима, који су сат и по пред утакмицу испуњени готово до посљедњег места. То мора да се доживи. Мало ко верује док не види својим очима. Што се тиче интересовања “црвено-белих” за мене, причало се нешто док сам био у Крупи, али не знам више о томе. Са мном никад нико није контактирао, можда су Крупу звали, распитивали се, али изгледа да је на томе остало – рекао је Вукотић.

Борба за опстанак

Вукотићу и његовим саиграчима примарни циљ биће опстанак у “Цвајти”. Друга њемачка лига изузетно је јака и изазовна, потврдио је то и стуб одбране Вехена. 

- Сигурно да можемо до опстанка. Биће тешко, једно пет, шест екипа ће се борити до последњег кола. Рецимо и Шалке је угрожен, али у питању је велики клуб, имају јако добру екипу. У нас чврсто верујем. Откидали смо бодове јачима, а киксали рецимо против тимова нашег ранга. Сада нам долази Ханза и идемо на победу - поручио је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана