Александар Војновић за "Глас": Кључ у здрављу и повјерењу тренера

Дејан Кондић
Александар Војновић за "Глас": Кључ у здрављу и повјерењу тренера

НОВИ ГРАД - Иза бившег фудбалера бањалучког Борца Александра Војновића је, на личном плану, успјешна сезона у нишком Радничком. Поуздани универзални дефанзивац, у својој првој сезони на “Чаиру”, постао је најстандарднији фудбалер Суперлиге Србије.

Високи штопер, по потреби задњи везни, једини је фудбалер у најјачем рангу српског фудбала који је почео свих 37 утакмица. Податак је то који довољно говори колико су повјерење у момка из Новог Града имали сви тренери Радничког у сезони иза нас. Клуб са југа Србије је, да подсјетимо, промијенио три тренера у минулој сезони, а водили су га Никола Трајковић, Славољуб Ђорђевић и Дејан Јоксимовић. Код све тројице Војновић је био незамјењиви стуб одбране и сам 28-годишњи дефанзивац у разговору за “Глас Српске” истиче да је то нешто што га чини поносним.

- Драго ми је што сам једини играч који је успио одиграти све утакмице. Хвала Богу послужило ме је здравље, заобишле су ме повреде и то је најбитнији разлог што сам почео све првенствене мечеве. Наравно, импонује и то што сам имао повјерење свих тренера, који су нас водили. Што се саме сезоне тиче, мислим да можемо на крају бити задовољни, с обзиром како је то текло. Буквално смо послије пет кола били посљедњи и борили се грчевито за опстанак. Срећа у посљедњих пар кола смо се дигли и успјели обезбиједити да и даље играмо у друштву најбољих. Наравно, то 12. мјесто није позиција на којој би требало да буде Раднички. Ми, као клуб, морамо стремити ка Европи или минимум да играмо плеј-оф - истакао је Војновић.

Дефанзивац који је поникао у новоградској Слободи је у прва четири прољећна првенствена кола носио и капитенску траку “црвено-бијелих”.

- То је стварно била једна велика привилегија. Драго ми је и поносан сам на ту чињеницу. Ипак је ово велики клуб - додао је Војновић.

Александар има још годину дана уговор са Радничким. Истиче да ће се 17. јуна јавити на прозивку на “Чаиру”.

- Остајем у Нишу. Под уговором сам са клубом. Једино ако не би дошла нека изненадна понуда, која би задовољила и клуб и моје амбиције, али и то је све на челницима клуба. Не размишљам, искрено, пуно о томе, тренутно сам на одмору у родном, Новом Граду. Уживамо супруга, кћеркица и ја. Свратимо и до Бањалуке, вјероватно ћемо отићи и до мора да напунимо батерије - закључио је Војновић.

Љајић

Александар Војновић водио је битке против већине офанзиваца ривалских тимова у Суперлиги Србије. На питање, ко је најбољи играч у Србији, искусни дефанзивац није имао дилему.

- По мени најбољи играч лиге је Адем Љајић. Оставио је на мене најјачи утисак. У питању је стварно један мајстор фудбала. Када је максимално спреман, мислим да му нема равног у Суперлиги. Уз њега бих додао још Ин Беом Хванга. Морам да кажем да су се код нас у Радничком истакли Александар Пејовић у првом дијелу сезоне, а у другом дијелу, Марко Петковић. Он је унио стабилност у наше редове, када је дошао. Види се да је веома искусан, уосталом био је и капитен Црвене звезде - рекао је Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана