Александар Војновић, дефанзивац нишког Радничког, постао отац и са саиграчима срушио Партизан: Најсрећнији дан у животу

Дејан Кондић
Александар Војновић, дефанзивац нишког Радничког, постао отац и са саиграчима срушио Партизан: Најсрећнији дан у животу

НИШ - Дуго ће 11. децембар памтити командант одбране нишког Радничког Александар Војновић. Тог дана постао је отац, његова супруга Тамара родила је ћерку Тију, а он је са саиграчима срушио Партизан у 18. колу Суперлиге Србије.

Некадашњи дефанзивац Борца мислима је био у Бањалуци уз супругу која је требало да се породи, а на терену је држао одбрану своје екипе и сигурним интервенцијама давао снагу саиграчима. Одбрана Нишлија попустила је само у 53. минуту, када се нападач Београђана Матеус Салдања измигољио дефанзивцима Радничког. Након утакмице услиједило је велико, дупло славље, а у разговору за “Глас Српске” новопечени тата није скривао осмијех и срећу.

- Послије утакмице, око седам, Тамара се породила. Све је добро прошло, и супруга и ћерка Тиа су добро, све је, хвала Богу, прошло како треба. Што се утакмице тиче, била је тешка. Партизан није случајно био на првом мјесту, али ми смо одиграли одличну утакмицу и били бољи противник свих 90 минута. Показали смо карактер, губили смо, али смо се вратили и заслужено преокренули. Салдања нам јесте једном побјегао и показао да је, по мени, као што сам већ рекао за “Глас”, најнезгоднији нападач у Суперлиги Србије. Послије смо све ово прославили и сигурно да ми је понедјељак, 11. децембар, најсрећнији дан у животу - истакао је Војновић.

Важну улогу у тријумфу тима са југа Србије, како каже стамени дефанзивац, имао је и нови тренер “мераклија” Славољуб Ђорђевић, који је добро намјестио и мотивисао своју екипу.

- Откако је нови шеф дошао, ово је утакмица у којој смо најбоље изгледали. Подигао нас је, улио нам је позитивну енергију, тако да смо стварно добро одиграли и побиједили - рекао је Војновић.

Нишлије у суботу чека нови изазов. Раднички је у претпосљедњем колу шампионата домаћин новосадској Војводини.

- Побједа је под морање против сваког противника, нарочито кад играмо код куће. Тако ћемо се и поставити против Војводине и покушати да дођемо до све три бода. Након тога у посљедњем дуелу јесени нам долази Железничар из Панчева и евентуалне двије побједе биле би идеалан сценарио пред одлазак на паузу - закључио је Војновић.

Нови Град

Одмах по завршетку обавеза у клубу, Војновић ће пут Бањалуке да види ћерку и супругу. Одмор планира да проведе на релацији Бањалука - родни Нови Град.

- Чим завршим овдје, идем пут Бањалуке. Искрено, једва чекам да видим моје дјевојке. Празнике ћемо провести у Бањалуци и у Новом Граду - открио је Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана