Александар Радуловић за "Глас": Високи пресинг кључ успјеха за госте

Дарко Пашагић
Александар Радуловић за "Глас": Високи пресинг кључ успјеха за госте

БАЊАЛУКА - Бивши играч Борца и Зрињског Александар Радуловић пред велики дерби ова два клуба у 22. колу Премијер лиге, који се игра у недјељу од 19 часова у Мостару, очекује добру утакмицу, али и опрезан меч са обје стране јер је улог у овом мечу велики.

Овај искусни фудбалер можда је и најмјеродавнији да говори о могућем исходу дуела два клуба. Са Мостарцима је освојио првенство у сезони 2015/16, а био је први дио сезоне члан екипе Борца, која је 2021. године по други пут постала шампион БиХ.

- Ако желе да дођу до повољног резултата у овом сусрету “црвено-плави” морају да уђу веома храбро у меч, али и да високо од свог гола зауставе офанзивне акције Мостараца. Ако тако не буду играли у првих двадесетак минута сусрета сигурно је да ће тешко доћи до повољног резултата - нагласио је Радуловић, који је са Борцем и два пута био шампион Републике Српске, те једном са Рудар Приједором и једном првак ФБиХ са ГОШК-ом.

Мостарце сматра најорганизованијим клубом у БиХ у којем свако ради свој посао онако како најбоље зна.

- Ту и лежи кључ њихових успјеха, јер су до сада осам пута били шампиони БиХ. Чини се да је прави процват настао послије сезоне 2012/13. када је Борац требало да игра на европској сцени, али није добио лиценцу. Тада је умјесто њих ускочио Зрињски и од тада је чак шест пута био шампион и стално је у врху - наставио је Радуловић.

Бањалучани послије 21. одигране утакмице имају 52 бода, девет више од Мостараца и на добром су путу да им преотму титулу. Међутим, у случају побједе “племића” ситуација би се мало закомпликовала и сигурно да би трећи круг шампионата био много неизвјеснији.

Ова два клуба су до сада одиграла 38 премијерлигашка сусрета у којима је Зрињски славио у 19 наврата, шест дуела је завршено неријешено, а Борац је побиједио 13 пута уз гол разлику 52:39 у корист Мостараца. Интересантно је да је биланс за “црвено-плаве” на гостовању на стадиону “Под Бијелим бријегом” изузетно неповољан. На 17 утакмица поражени су 15 пута уз само два ремија и гол разлику 9:34.

- Оно што је посебно интересантно јесте то да сам у оба та ремија остварена у Мостару носио дрес Борца. У сезони 2017/18. играли смо 0:0 у Бањалуци и 1:1 на гостовању, али смо на крају испали из елите. Ремизирали смо поново касније у сезони 2019/20. када је “Под Бијелим бријегом” било 0:0. Надам се да ће се Борац и у недјељу вратити непоражен и тако наставити да крчи пут ка титули - додао је Радуловић.

БСК

Иако већ ветеран Александар Радуловић се не предаје и ове сезоне са успјехом носи дрес прволигаша Српске, БСК-а.

- Доживјели смо пораз на прољећној премијери од Леотара у Требињу. Сада нас очекује дерби на Градском стадиону против Лакташа, који се боре за титулу. Иако су фаворити очекујем да им се добро супротставимо и да остваримо повољан резултат - нагласио је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана