Ахмедхоџић више неће играти за БиХ

ГС
Foto: Н1

САРАЈЕВО- Фудбалер Шефилд јунајтеда Анел Ахмедхоџић више неће играти за репрезентацију БиХ.

Због великог притиска јавности и бројних увреда 25-годишњи фудбалер одлучио је да у наредном периоду неће наступати за селекцију БиХ, а то је потврдио за Н1.

"Цијела земља се окренула против мене, моје жене и сина. Добио сам изузетно ружне увреде и злостављања… Можете ми све то писати, али да нападнете и моју породицу? Не не и не. Одмалена ми је одувијек био сан да играм за репрезентацију. Највећи разлог због којег сам одабрао да играм за Босну и Херцеговину био је тај што сам се могао повезати с нашим људима, нашим навијачима. Некада сам мислио да имамо најбоље навијаче, који нас играче увијек подржавају када побјеђујемо, ремизирамо или губимо. Увијек гласни и распјевани. Али, нажалост, након ове прошле седмице, овако напасти мој лични живот? Хиљаде порука које говоре све најгоре ствари које можете замислити? Као што сам рекао, највећи разлог због којег сам одлучио играти за БиХ је био наш народ, истиче Ахмедхоџић за Н1 и додаје:

„Сада више немам разлога да долазим и играм. Много тога није у реду у репрезентацији, али нисам мислио да ћу стати због навијача. Немам его, не мислим да сам ‘Сергио Рамос’, не желим никакав посебан третман, цијеним свој мир у животу и ово драмско с***е се дешава превише пута, немам енергије и воље да се настави са овом драмом. Најљепше сјећање, након рођења мог сина, било је то што сам први пут чуо химну на мојој првој утакмици против Сјеверне Ирске. Одлучио сам у блиској будућности не наступати за национални тим. Саиграчима и новом стручном штабу желим све најбоље”.

Дебитовао је 2020. године када је селектор био Душан Бајевић, а од тада је често био у центру пажње. Прије годину дана га је суспендовао НФСБИХ јер је одбио доћи на окупљање, а сада су се појавили проблеми уочи дуела са Холандијом и Мађарском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана