Аџић: ФК "Козара" има једну од најбољих школа фудбала у региону

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА- Пласман јуниора Фудбалског клуба /ФК/ "Козара" у омладинску Премијер лигу БиХ велики је успијех за ово спортско друштво, али и спорт у Градишци, рекао је градоначелник Зоран Аџић, након пријема фудбалера поводом освајања првенства Омладинске Лиге Републике Српске.

Он је рекао да је пласман у омладинску Премијер лигу БиХ нови доказ да ФК "Козара" има једну од најбољих фудбалских школа у региону.

Аџић је истакао да ће разговарати са градишким привредницима да се придруже Градској управи у подршци клубу, који своју будућност жели да гради на темељу развоја младих фудбалера.

Капитен јуниора "Козаре" Павле Глишић рекао је да је за успијех екипе кључно било заједништво, рад на тренинзима и упорност у достизању циља - пласмана у Премијер лигу БиХ.

Глишић је већ имао запажену улогу и као голман сениорског тима "Козаре", а заједно са још неколико саиграча, који више немају право наступа у јуниорима, у наредним сезонама чиниће окосницу тима градишког прволигаша.

Тренер ФК "Козара" Зоран Благојевић рекао је да Клуб не треба да се боји за будућност јер се добрим играчима попуњавају све селекције у клубу.

"Пласман у омладинску Премијер лигу БиХ је плод десетегодишњег заједничког рада играча. Јуниорски тим је већ подмлађен, а осам играча из шампионског тима је паралелно играло за сениорски тим, од којих је половина имала запажену минитажу и наступе у Првој лиги Републике Српске", навео је Благојевић.

Предсједник "Козаре" Славко Шпањић нагласио је да је циљ Клуба да задржи све младе играче, да их афирмише кроз такмичење у Првој лиги Републике Српске, а да касније, као стабилни прволигашки фудбалери, наставе каријеру у већем клубу.

Шпањић је захавалио Градској управи за подршку коју пружа "Козари", те позвао привреднике да помогну клубу, посебно у раду омладинских селекција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана