Не помаже ни Ђоковић, Србија елиминисана с Евра

Д.Д.
Не помаже ни Ђоковић, Србија елиминисана с Евра

МИНХЕН - Србија је разочарала на Европском првенству! Орлови су завршили такмичење у групној фази, освојили су само два бода и завршили на посљедњем мјесту у групи Ц.

У одлучујућем мечу против Данске Србија је била потпуно безидејна и на крају је меч завршен без голова. Селектор Драган Стојковић је опет мијењао екипу и формацију а то је итекако утицало на екипу која није успјела да се снађе, па у првих 45 минута није уопште запријетила ривалу.

У финишу меча екипа је стихијски нападала, али је било јасно да нема никаквог плана, па су Данци лако зауставили све покушаје. Уопште није било јасне идеје на који начин да се нападне ривал, већ се све сводило на импровизацију и лоше центаршутеве. 

Србија је првенство завршила са само једним постигнутим голом, иако у свом тиму има сјајне нападаче. Због тога  је јасно да селектор Драган Стојковић није успио да пронађе добитну формулу. Превише је лутао с тимом, формацијом и на крају је све промашио. На крају епилог је да "орлови" рано лете кући.

Прво полувријеме је донијело фудбалску успаванку. Данци су имали више лопту у свом посједу али су само једном били опасни пред голом Предрага Рајковића.

Ериксен је упутио добар ударац који је чувар мреже Србије одбранио. Био је ту још само један покушај Скандинаца преко Баха. На другој страни “орлови” су у првом дијелу били потпуно безопасни. Само један покушај је имао Александар Митровић, тако да екипа Ддрагана Стојковића практично није запријетила ривалу

На старту другог дијела селектор Србије је у игру увео Луку Јовића и Душана Тадића. Управо су они извели акцију након које је лопта у 53. минуту завршила у мрежи Данаца a Јоаким Андесрсен је постигао аутогол. Гол је међутим поништен због недозвољене позиције нападача Србије.

Бацио је затим селектор Стојковић све карте у напад па је у финишу кренуо са тројицом нападача

Тек у 81.минуту Србија је имала прву праву шансу. Влаховић је пронашао Митровића који је шутирао поред гола. Минут касније нападач Србије је био повучен за дрес и тражио је пенал, али је добио само жути картон. Након тога је главом покупао Душан Влаховић.

У судијској надокнади покушао је још ударцем с ивице шеснаестерца Сергеј Милинковић Савић али је пуцао право у Каспера Шмајхела.

КРАЈ

90+2 Тадић је успио да сачува лопту и некако је додао до Сергеја Милинковића Савића који је упутио лош ударац : каспер Шмајхел је био на мјесту.

Пет минута судијске надокнаде.

89.мин Влаховић је покушао главом и није успио да шутира према голу. 

84.мин Митровић добио жути картон. Нападач Србије је био повучен за дрес али ВАР соба није реаговала. Сергеј Милинковић Савић је посљедњи адут "орлова" да дођу до гола.

81.мин Србија је напокон дошла до прилике. Влаховић се добро снашао у шеснаестерцу а Митровић је лопту послао поред гола.

Филип Младеновић је замијенио Срђана Мијаиловића, па ће сад он дјеловати по бочним позицијама заједно са Андријом Живковићем. Потребни су Србији центаршутеви у шеснаестерац.

68.мин Влаховић ушао у игру умјесто Ивана Илића. Селектор Стојковић иде с три нападача до краја.

63.мин "Орлови" су преузели иницијативу. Данци као да чекају своју шансу из контранапада. Покушали су из прекида, Вестагард је након корнера добро шутирао али је на мјесто био Предраг Рајковић.

53.мин Србија је затресла мрежу, али је судија Франсоа Летексије поништио због недозвољене позиције Луке Јовића.

 

قول ملغي لصربيا

- تابع الحساب الأساسي : Via : @AZiiHD pic.twitter.com/uuCJp2axC7

— تعطيه HD (@e1e10cf624) June 25, 2024

Србија нешто офанзивнија на старту другог дијела. Извели су "орлови" и први корнер. 

Селектор Драган Стојковић је направио измјене на полувремену. На терен су ушли Душан Тадић и Лука Јовић. Из игре су изашли Лазар Самарџић и Немања Гудељ. Код Данаца Сков мијења Винда. 

Крај првог дијела


Без голова после велике борбе у првом полувремену на Алијанц Арени. #DENSRB #EURO204 pic.twitter.com/2N8NikyMQ9

— Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia (@FSSrbije) June 25, 2024

Данска је имала више лошту у свом посједу али осим два покушаја Ериксена и Хојлунда нису ништа више урадили. На другој страни Србија је била потпуно безопасна и вриједан помена је само ударац Митровића.

32.мин Данска сва опаснија. Хојлунд је из добре позиције шутирао а Предраг Рајковић одбранио његов ударац. Скандинавци имају посјед али су и они имали само један вриједан покушај.

27.мин Србија за сад безопасна. Нису успјели да запријете ривалу. Винд је зарадио жути картон, први записани играч код Данаца. Хјулманд одмах затим добија жути картон. Веома агресивни су у овом дуелу.

19.мин Рајковић веома сигуран на старту. Одлично је реаговао након корнера Данске. Без опасности по гол Србије. У сљедећем налету затресла се мрежа Србије али је гол поништен јер је лопта напустила терен.

12. мин Почетак меча доноси испитивање снага. За сад није било прилика ни на једној страни. Веома опрезно се игра на обје стране.

Почео је меч. 

Novak Djokovic is cheering on Serbia in Munich#EURO | #DENSRB pic.twitter.com/ck2sUrqp6t

— UEFA EURO (@EURO2024) June 25, 2024

Фудбалери Србије играју одлучујући меч за пласман у осмину финала Европског првенства у Њемачкој против Данске, а у другом мечу групе састају се Енглеска и Словенија.

Селектор Србије Драган Стојковић је изненадио саставом у којем је направио четири велике промјене. На клупи су Душан Тадић, Сергеј Милинковић Савић и Душан Влаховић, док је стартер Срђан Мијаиловић.

Подршку орловима на овом мечу даје и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић. 

СРБИЈА (3-4-2-1): Рајковић - Вељковић, Миленковић, Павловић - Мијаиловић, Гудељ, Илић, Живковић - Лукић, Самарџић - Митровић.
ДАНСКА (4-3-3): Шмајхел - Андерсен, Кристенсен, Вестергор - Бах, Хејбјерг, Хјулманд, Меле - Ериксен - Хејлунд, Винд.
 

 

Организатори ЕУРО у Немачкој минута пред почетак меча Србија - Данска пустили са звучника Минхенске арене...

... "Марш на Дрину".#Srbija #SRBDAN #Србија pic.twitter.com/s12uMbsvKs

— Дарко Николић (@HuddleBre) June 25, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана