"Успаванка" након пенала припала Француској

Д.Д.
"Успаванка" након пенала припала Француској

ХАМБУРГ - Француска је други полуфиналиста Европског првенства! Бољим извођењем пенала елиминисали су Португалију 5:3, а кључан је био промашај Жоао Феликса у трећој серији. Меч је завршен без голова након 120 минута.

Друго четвртфинале није донијело превише љепоте. Превише тактичких задатака и опреза је било на обје стране а премало игре и лијепих потеза. Обје екипе су пазиле да не направе грешку и нису превише ишле офанзивно. Као да су чекале грешку ривала.

Све вриједно помена у првих 45 минута био је покушај Теа Ернандеза, као и ударац Камавинге који је зауставио Диого Коста. Кристијано Роналдо није успијевао да уопште дође до лопте јер су га Французи одлично чували.

Тек након сат времена игре виђена је прва велика шанса. Бруно Фернандеш је добио одличну лопту у простор, побјегао је чуварим и изашао  сам пред Мењана али је голман Француске сјајно интервенисао. Само два минута касније покушали су Витиња и Кристијано Роналдо али је Мењан опет био на мјесту.

Те шансе као да су пробудиле Француску па је у 66. минуту Коло Муани извео сјајну контру и шутирао, али је Дијаш уклизао и спријечио гол. Француска је до предности могла у 70.минуту. Едуардо Камавинга је био у доброј прилици и пуцао је преко гола. Након тога темпо игре је пао и обје екипе су пазиле на свој гол, тако да се ушло у продужетке.

У првом продужетку прву шансу је имала Португалија а ударац Кристијана Роналда је отишао преко гола. Након тога је у сјајној прилици био и Леао. У 120. минуту велику шансу је имао Бруно Мендеш чији ударац је зауставио Мењан. Тако се отишло у пенал серију.

У полуфиналу ће играти против Шпаније која је раније савладала Њемачку 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана