Упозорење навијачима на Еуру у Њемачкој: Ево шта не смијете имати на ауту

ГС
Foto: Танјуг/ АП

Њемачки ADAC Hessen-Thuringia представио је у четвртак у Франкфурту упозорења навијачима уочи почетка Европског првенства, пише Фениx Магазин.

Према АDAC-у, вјетробранско стакло и предња бочна стакла не смију бити прекривена украсима, једнако као што не смију бити прекривена ни предња свјетла или показивачи стоп свјетала.

Жмигавце који се налазе код појединих возила на бочним ретровизорима не смију бити прекривени такозваним чарапама за ретровизоре. Ако је то покривено, онда је то управни прекршај. Наљепнице, мале заставице и заставе углавном нису проблем “све док те декорације не ометају или не угрожава властити поглед возача или погледе других учесника у саобраћају”.

Мале заставице на задњим бочним стаклима морају бити причвршћене како не би смањиле видљивост возачу.

Навијачке заставе на возилима су допуштене, али приликом вожње ауто-путем морале би бити скинуте јер при великим брзинама могу се отргнути и угрозити саобраћај.

Забрањено је држати предмете попут великих застава кроз прозор или се нагињати изван аутомобила, извијестили су из  ADAC Hessen-Thuringia.

Навијачке ауто-поворке (аутокорсо) кроз њемачке градове у начелу нису допуштене, али полиција често зажмири на то током спортских догађаја и вјенчања. Тада се толерише и појачано трубљење иако се њиме крше прописи. Уобичајена правила друмског саобраћаја као што су ношење сигурносног појаса, ограничења брзине и правила предности проласка такође се примјењују на колоне возила, пише Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана