Украјиници са четири бода без осмине финала

Милан Зубовић
Foto: Танјуг/АП

ШТУТГАРТ - Реми без голова Белгије и Украјине у трећем колу означио је да ће "црвени ђаволи" са друге позиције у осмину финала, док су Украјинци испали са такмичења иако су такође скупили четири бода колико су имали Словачка и Румуија.

Изабраници селектора Сергеја Реброва имали су најслабији гол разлику, минус два, што их је коштало елиминације. 

Прво полувријеме протекло је не баш динамичној игри обје екипе које као да нису жељеле  преузети већи ризик за постизање гола.

Лукавим покушајем Кевин де Брујне покушао је у 33. минуту када је из слободног ударца лопту упутио поред једног играча у живом зиду и покушао да изненади Анатолија Трубина који је био на другој страни, али није био прецизан.

Добар покушај Де Брујнеа са врха шеснаестерца биљежимо и у првом минуту судијске надокнаде, али је Трубин ухватио лопту која је ишла тик уз стативу. 

Белгијанци су имали теренску иницијативу у другом полувремену, али нису бил нимамало конкретни.

Ромелу Лукаку је каснио на убачај Жеремија Докуа, а касније је имао још једна покушај којег је Трубин лако укротио. У 73. минуту комбиновали су Дoку и Караско који је снажно шутирао са врха шеснаестерца мада је Трубин понво био на мјесту.

Из тог напада на другој страни отоврио се контранапад којег је повукао Артем Довбик, али није издржао до краја и одбрана Белгије отклонила је опасност. 

У 83. минуту Украјниа је замало постигла гол директно из корнера којег је извео Руслан Малиновски, а Коен Кастелс био неспретан и замало испустио лопту у мрежу.

Велику прилику у 87. минуту имао је Јохан Бакајоко након контранапада када је промашио цијели гол, а претходно је замијенио Докуа. 

Прилику да донесе цијели плијен Украјини имао је Судаков у првом минут судијске надокнаде, али његов ударац након лијепог продора није био довољно снажан и лопту је лако ухватио Кастелс.

Група Е

1. Румунија 3    1    1    1    4:3    4
2. Белгија    3    1    1    1    2:1    4
3. Словачка    3    1    1    1    3:3    4
4. Украјина    3    1    1    1    2:4    4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана