УЕФА покренула поступак против албанског новинара који је провоцирао Србе

Телеграф
УЕФА покренула поступак против албанског новинара који је провоцирао Србе

Новинар са такозваног Косова, Арлинд Садику, направио је скандалозан испад послије утакмице између Србије и Енглеске у Гелзенкирхену, када је провоцирао са терена српске навијаче националистичким гестом.

Он је показао “албанског орла” испред трибине српских навијача, на којој су биле и заставе “Косово је Србија”, које су наши навијачи унијели упркос забране прије меча да никаква обиљежја осим званичне српске заставе неће бити дозвољена.

Арлинду је то “боло очи” па се окренуо ка трибини током јављања и гестикулирао у стилу Џаке и Шаћирија својевремено на утакмицама са Србијом.

Његов непрофесионални гест изазвао је гнијев српске јавности, али и Фудбалског савеза Србије, па је портпарол ФСС-а Милан Вуковић хитно послао протестну ноту Уефа и захтијевао строгу казну и одузимање акредитације овом новинару.

Како незванично сазнајемо, из УЕФА је стигао и одговор да је против Садикуа покренут поступак и да се истражују све чињенице и околности у вези са тим његовим испадом, па ће епилог бити познат ускоро.

Подсјетимо, УЕФА има нулту толеранцију када су у питању испади на националној основи, тако да се надамо и строгој казни за овог новинара и кућу коју представља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана