УЕФА и ФИФА да предузму мјере због увреда Македонаца и Срба

СРНА
УЕФА и ФИФА да предузму мјере због увреда Македонаца и Срба

БЕОГРАД - Фудбалски савез Сјеверне Македоније затражио је од Евроспке и Свјетске фудбалске федерације да предузму дисциплинске мјере због националистичког скандирања и увреда које је на рачун Македонаца и Срба упутио албански репрезентативац Мирљинда Дакуа након утакмице са Хрватском на Европском фудбалском првенству у Њемачкој.

Даку је након утакмице узео мегафон и на стадиону вријеђао Србе и Македонце, скандирајући погрдне називе, док су га навијачи са трибина испратили у томе.

Из Фудбалског савеза Сјеверне Македоније су навели да је такво понашање неприхватљиво и супротно основним вриједностима спортског духа и међусобног поштовања које фудбал промовише.

"Спорт, посебно фудбал, основа је за задржавање људи различитих националности и амбијент за сарадњу и поштовање", саопштено је из Фудбалског савеза Сјеверне Македоније.

Они су позвали надлежне институције да истраже овај инцидент и предузму одговарајуће дисциплинске мјере како би се ојачали стандарди понашања који се очекују од свих спортиста.

Фудбалски савез Србије упутио је раније допис генералном секретару УЕФА Теодору Теодоридису у којем је затражио реакцију на срамна дешавања на утакмици Албаније и Хрватске.

Навијачи ове двије фудбалске репрезентације са трибина су прије утакмице вријеђали Србе, унијели заставу на којој је писало "Косово је Албанија" и симболе терористичке ОВК-а, а онда су током утакмице заједно пјевали "Убиј Србина" и "Србе на врбе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана