Турска славила након спектакла

Д.Д.
Foto: Танјуг,АП

ДОРТМУНД - У једној од најбољих утакмица у досадашњем дијелу Европског првенства Турска је савладала Грузију 3:1 и покварила њихов премијерни меч на финалним турнирима.

Сјајан меч су одиграли Турска и Грузија. Утакмицу је обиљежио висок ритам, са пуно трчања, добрих прилика и велика борбеност оба тима.

Турска је своју теренску иницијативу након неколико промашених шанси и погођене стативе, ипак крунисала у 26. минуту. Мерт Мулдур је одлично захватио одбијену лопту и послао је у мрежу. Само два минута касније још једном се затресла мрежа Грузина. Ипак овај гол је поништен јер је стријелац Јилдиз био у недозвољеној позицији.

Грузија је кренула офанзивније након примљеног гола и дошла је до изједначења у 36. минуту. Микаутадзе се одлично снашао на повратну лопту и постигао историјски први гол за своју земљу, иначе дебитанта на Европским првенствима.

У другом дијелу репрезентације су наставиле са сјајним партијама. Турска је опет имала више лопту у посједу и успјела је да дође до нове предности.

Great goals lift Türkiye to victory EURO2024 | TURGEO pic.twitter.com/pAUjAauByM

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) June 18, 2024

Еврогол је у 65.минуту постигао Арда Гулер који је погодио саме рашље гола ривала. Грузини су имали затим велику шансу за изједначење, али је ударац Кочорашвилија зауставила пречка.

У судијској надокнади су имали двије велике шансе за реми. Гиорги Кочорашвили и Микауутадзе су се спетљали и засметали један другом у доброј прилици и послали лопту поред гола. Затим су погодили и стативу и нису имали среће да дођу до гола. Како је голман кренуо напријед остао је празан гол Грузије и Турска је то казнила и дала трећи гол. Стријелац је био Керем Актуркоглу.

Пред меч је дошло до сукоба навијача на стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана