Турци избацили Чехе

Милан Зубовић
Турци избацили Чехе

ХАМБУРГ - Голом Ченка Тосуна у четвртом минуту судијске надокнаде другог полувремена репрезентација Турска побиједила је Чешку са 2:1 и тако изборила осмину финала Европског првенства, а ривала послала кући.

Турци су скупили шест бодова за друго мјесто на табели док су Чеси остали на само једном боду.

Већ у трећем минуту Лукаш Провод имао је сјајну прилику, али је голман Мерт Гунок сјајно одбранио.

Велики проблем Чесима направио је њихов играч Антонин Барак који је у 20. минуту зарадио други жути, односно црвени картон.

Први је добио девет минута раније због повлачења, а други због оштрог старта над противничким играчем мада га је турски фудбалер гурнуо с леђа па је он направио тај прекршај иако је прије њега прво стигао до лопте. 

Велике прилике Турци су имали у 27. минуту прво преко Кенана Јилдиза, а у истом нападу и преко Арде Гулера мада су били изблокирани.

Турци су имали среће у 37. минуту када је Јилдиз лактом ударио у главу Владимира Цоуфала, а судија му није показао жути картон јер је Турчин већ добио један неколико минута раније.

У 45. минуту Давид Јурасек је сјајно испратио контранапад своје екипе и био очи у очи са  Гуноком који је одбранио његов покушај. 

Први гол на утакмици пао је у 51. минуту.

Акција Турске кренула је по десној страни, Турци су два пута шутирали, једном су били изблокирани, други пут лопту је одбранио Јиндрих Станек, али је она дошла до Хакана Чалханоглуа који је матирао голмана Чешке.

Након аута у 66. минуту Чеси су изједначили. Лопта је дошла до Томаса Хорија који ју је спустио на земљау, а натрчао Томас Соучек и закуцао је у гол.

Турци су тражили прекршај Хорија над њиховим голманом, а судија Иштван Ковач након ВАР асистенције није уважио њихову жалбу већ признао погодак.

Након што су Чеси покушали да дођу до гола једном дугом лоптом, она је завршила код Турака који су повукли контранапад, а Ченк Тосун је ушао у шеснаестерац и искоса савладао Станека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана