Шурбатовић говорио о Пиксију, оставци и скандалу са хрватским авионом

Танјуг
Шурбатовић говорио о Пиксију, оставци и скандалу са хрватским авионом

БЕОГРАД - Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић рекао је за Танјуг да не вјерује да селектор Драган Стојковић може да преокрене ствари у екипи послије два везана велика такмичења на којима је српска репрезентација била посљедња у групи и истовремено најавио одлазак са функције у ФСС.

Шурбатовић је синоћ слетио на београдски аеродром "Никола Тесла" са селектором, фудбалерима и функционерима Савеза.

На питање Танјуга да ли вјерује да селектор Стојковић може да преокрене ситуацију у екипи послије два посљедња мјеста у групним фазама на два велика такмичења (Свјетско и Европско првенство), Шурбатовић је дао кратак и јасан одговор.

-Не верујем - рекао је Шурбатовић.

Услиједило је новинарско питање о статусу селектора Стојковића.

-Мени је ово треће велико такмичење, ја сам генерални секретар, немам много везе са такмичарским делом. Ја сам као навијач незадовољан, три пута нисмо прошли групу и ја то прихватам као одговорност свих нас који смо у тиму. Мислим да је то неуспех. Видели сте да је Грузија победила Португалију  - додао је Шурбатовић.

Затим је истакао да се поставља питање реалних могућности наших фудбалера.

-Нисам оптимистичан, ја сам песимистичан по питању нашег фудбала. Велики је проблем да немамо младе играче, да у домаћим клубовима ангажујемо стране играче, не стварамо домаће стручњаке. Видите шта нам се дешава с млађим категоријама, мењамо тренере и селекторе као на траци, нема системског рада, нема знања, нема струке - подвукао је Шурбатовић и затим потврдио да ће ускоро напустити ФСС.

-Ја сам одавно најавио повлачење и прелазак на другу функцију. Што се тиче моје оставке, ја сам још пре Европског првенства најавио, из других разлога, и разговарао са мојим најближим сарадницима да ћу напустити функцију генералног секретара ФСС  после ЕП. Имамо ми ту многа важнија питања о којима би стручна јавност требало да разговара. То су куда иде српски фудбал, ко ће заменити ове играче који су наступали на ЕП. Следе нам озбиљне утакмице у Лиги нација већ од септембра, а онда од марта квалификације за Светско првенство. Ја сам као неко ко је дуго у фудбалу озбиљно забринут за будућност -истакао је Шурбатовић.

Прокоментарисао је Шурбатовић и спорну ситуацију са авионом и шаховницом, која се догодила приликом одласка Србије у Немачку.

-Нисмо полетели хрватским авионом, већ немачким авионом. Тим менаџер А тима обично ангажује чартер летове за потребе нашег најбољег тима у ситуацији када нам нису доступни авиони Ер Србије. Он прикупи понуде у односу на оно што су захтеви стручног тима, дакле сатнице, капацитет и изабере најбољу опцију -објаснио је Шурбатовић.

Подвукао је да је ангажована компанија из Њемачке и да је авион био њемачки.

-Ми смо у авион улазили кроз тунел, кад смо изашли авион је био немачки, а избрендиран нашим бојама у унутрашњости. Касније смо у авиону сазнали да је био регистрован у Хрватској. Те ствари се дешавају, десиле су се, да ли је то била нека политичка провокација, намештаљка или не… Десило се и свакако је скандал - рекао је Шурбатовић.

Додао је да нико није ни слутио да ће се таква грешка догодити.

-Нико није знао ко је ушао у авион, нико није могао ни да претпостави. Не кривим ни менаџере јер то нису знали. То никако није могло да се види. Кад ствари у систему закажу, ја као генерални секретар прихватам одговорност, нема никаквих проблема - закључио је Шурбатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана