Стојковић: Није добро то што је Тадић рекао, али нема буре, ја састављам тим

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да да је из тактичких разлога одлучио да капитен Душан Тадић не буде у стартној постави против Енглеске на мечу првог кола групе Ц на Европском првенству у Нјемачкој.

Фудбалери Србије су у Гелзенкирхену поражени од Енглеске резултатом 1:0 у мечу првог кола групе Ц.

Тадић је меч почео са клупе за резерве, а у игру је ушао у 61. минуту.

Он је после меча за РТС изјавио да мисли да је требало да буде у стартној постави против Енглеске, јер сматра да је најболји играч ове селекције, али је додао да поштује одлуку селектора Стојковића.

„Ух, то није добро... То није добро ако је то рекао, то је била моја одлука из тактичких разлога, желео сам га са свежим ногама у других 45 минута, ради се о тактици, ништа друго“, рекао је Стојковић на конференцији за медије у Гелзенкирхену.

Он је поновио да је из тактичких разлога Тадића изоставио из стартне поставе.

„Ово су биле тактичке ствари, да ми је Тадић потребнији са свежим ногама, али да он може да почне, наравно да може. Али ја сам тај који доноси одлуке и који је ту на том месту. Нема простора за полемисанје. Ма каква бре бура, таман посла... Нема то никакве буре око капитена“, истакао је селектор Србије.

Стојковић је навео да су Србија и Енглеска одиграле квалитетан меч.

„Мислим да је била утакмица јако квалитетна, са обе стране, изузетно јак тим Енглеске, али Србија је показала фудбал какав тежимо. Мислим да смо показали оно што смо желели, да изменама доведемо у нормалу ситуацију, да Енглези буду ти који ће се бранити, поносан сам на играче. Много километара су претчали, али у фудбалу је тако, идемо далје“, рекао је Стојковић.

Он је истакао да је пре неколико дана одлучио да на голу против Енглеске буде Предраг Рајковић.

„И да је Ванја Милинковић-Савић бранио, исто би био сигуран. Рајковић је феноменалан голман, немам сумње да имамо сјајне голмане, сва три. Моја одлука била је да дам шансу Рајковићу да буде број један“, додао је Стојковић.

Србија ће 20. јуна у другом колу групе Ц играти против Словеније.

Стојковић је рекао да репрезентација има време да се одмори и да ће даанс имати лагани тренинг.

Он је поновио да му је тешко пао пораз од Енглеске.

„Психолошки сам честитао свим играчима, нема никакве фрустрације, осим резултата. Све остало, браво за стил фудбала. Ипак смо играли са Енглеском, нисмо играли против не знам кога.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана