Стојковић: Не предајемо се, даћемо све од себе на мечу са Данском

Танјуг
Стојковић: Не предајемо се, даћемо све од себе на мечу са Данском

МИХЕН - Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас у Минхену да ће његов тим дати све од себе на мечу против Данске у трећем колу групе Ц на Европском првенству у Њемачкој.

Фудбалске репрезентације Србије и Словеније одиграле су данас у Минхену без побједника, 1:1 у мечу другог кола групе Ц.

Словенија је повела 1:0 у 69. минуту поготком Жана Карничника, али је Лука Јовић голом у петом минуту надокнаде времена донео бод Србији.

"Мислим да нисмо заслужили да изгубимо, то је фудбал, честитам момцима на менталитету пре свега, на јаком карактеру, то им говорим од првог дана, да никада није крај. Драго ми је због Јовића", рекао је Стојковић после меча за РТС. Он је истакао да је Словенија дисциплинован тим.

"Сви се боре за свој грб и земљу, покушавали су дугим лоптама да искористе простор иза наше одбране. Наша одбрана је била на високом нивоу, концентрација максимална, велика борба, са те стране пружили смо оно што смо могли у овом моменту. Словенци су на физичком плану спремна екипа, мислим да смо успели да створимо велики број шанси... У

путили смо преко 14 удараца на гол, то је наша опредељеност да постигнемо гол, да креирамо шансе и да играмо офанзиван фудбал", додао је Стојковић.

Србија ће у трећем колу групе Ц 25. јуна играти против Данске, док ће се Словенија истог дана састати са Енглеском.

"Играчи се боре, али некада лопта неће у гол. Ми смо тим који успева да креира шансе, забрињавајуће би било да нисмо имали шансе. Није лако, не предајемо се, верујем до краја, у трећој утакмици ћемо писати нашу судбину", истакао је селектор Србије. У другом мечу другог кола групе Ц, од 18 сати играће Енглеска и Данска.

"Данци изузетно снажни и организовани, мислим да ћемо успети да се одморимо, да извучемо поуке из овог меча, да се припремимо најбоље што можемо и да дамо све од себе, та утакмица ће нам одлучити пролаз.

Играчи су тога свесни, разумеју важност утакмица и резултата, зато се нису мирили да изгубе од Словеније. Верујем да ће да реализација да буде боља и да ћемо видети коју лопту више у противничкој мрежи", рекао је Стојковић, који је захвалио навијачима на великој подршци на мечу са Словенијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана