Шта њемачки медији пишу о утакмици Србија-Словенија?

ГС
Foto: Агенције

Када се Словенија буде састала са Србијом биће „спортски експлозивно“, очекују њемачки медији. И једној и другој екипи хитно су потребни бодови на путу до осмине финала Европског првенства.

Србија, коју кладионице сматрају фаворитом, под притиском је послије првог пораза од Енглеске (0:1), пише њемачка спортска новинска агенција СИД.

Поред тога, српски навијачи ће у Минхену овог четвртка 20. јуна бити под посебном опсервацијом. Подсјећа се да је послије догађаја на утакмици Енглеске у Гелзенкирхену, против Фудбалског савеза Србије покренут дисциплински поступак.

Њемачки Велт преноси да је Уефа казнила српски и албански фудбалски савез са по 10.000 евра због „провокативних“ порука навијача. Европска фудбалска федерација у среду није саопштила никакве додатне детаље.

Фудбалски савез Србије мора да плати и казну од 4.500 евра због бацања предмета са трибина, а албански додатних 27.375 евра за разне друге прекршаје које су починили навијачи: паљење ватромета, бацање предмета и упадање на терен.

Истовремено, синоћ је генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић најавио да ће ФСС поднети Уефи захтјев за кажњавање савеза Хрватске и Албаније (2:2) после скандирања њихових навијача на утакмици у Хамбургу.

По кладионицама је фаворит Србија

За то вријеме, екипе Србије и Словеније покушавају да се концентришу на припреме за утакмицу – играчи су веома свесни огромног спортског, али и емотивног значаја утакмице. „Менталитет и једних и других је сличан.

Побједа једног или другог тима била би нешто веома лоше за ривала“, рекао је плејмејкер Словеније Адам Гнезда Черин, а преноси портал спорт1.де у извjештају који је насловио „Спортски експлозиван балкански дуел“.

Због близине стадиона у Минхену, вјероватно ће из обје земље на утакмицу која почиње у 15:00 стићи велики број навијача.

На прву утакмицу Словеније у Штутгарт допутовало је око 20.000 Словенаца, а према подацима полиције, у Гелзенкирхену је било око 10.000 српских навијача.

Иако је стартна позиција Словеније мало пријатнија послије ремија 1:1 на старту турнира против Данске, медији преносе да је ствар за кладионице сасвим јасна: квота је 4,5 за побједу Словеније, односно 1,83 за побједу Србије – упркос превременом завршетку Европског првенства за дугогодишњег Бундеслигаша Филипа Костића који је повриједио колено на утакмици са Енглеском, пише Данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана