Србија најнеефикаснија репрезентација на Еуру

Б92
Foto: ФСС

МИНХЕН- Фудбалска репрезентација Србије постигла је само један гол на три утакмице на Европском првенству и по томе је далеко најнеуспјешнији тим на турниру.

И тај податак можда најбоље свједочи о томе колико је српски тим био безопасан по ривале, колико год се селектор Драган Стојковић упињао да кроз призму статистике и причи о "већем броју пасова" од ривала, прикаже да његов тим ипак јесте био конкретан и опасан.

Пиксијева истина је једно, а права истина је нешто сасвим друго.

Само је Србија на Евроспком првенству постигла један гол - и тај је дошао ван регуларног времена, у надокнади меча са Словенцима.

Протв Енглеза и Данаца нисмо били ни близу.

Најгори голгетерски биланс у групној фази, послије Србије, имају Мађарска и Шкотска са по два гола, колико су постигле и селекције Грузије и Чешке, с тим да ове двије селекције имају да одиграју још један меч.

Чак је и Албанија дала три гола у "групи смрти".

Показало се да је Пиксијево најјаче оружје, офанзивна игра, на ЕУРО доживјела потпуни бродолом и да је, за разлику од Катара, одбрана била бољи дио екипе.

Чињеница да са другим најбољим голгетером Серије А и са најбољихм голгетером у историји Србије, и осталим талентованим адутима, нису успјели да "умувају" више од тог једног гола заправо највише говори о томе колико су управо убојити нападачи остали неупотребљени.

За селектора још једно у низу питања које му се има поставити у будућности, ако, наравно, сачува позицију на клупи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана