Шпанска лекција Италији за пласман у осмину финала

Д.Д.
Шпанска лекција Италији за пласман у осмину финала

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Шпанија је друга селекција која је осигурала пласман у осмину финала Европског првенства. У другом колу групе савладали су актуелног шампиона Италију 1:0, а на крају поражени тим може да буде задовољнији резултатом.

Шпанија је у прва два меча дефинитивно показала највише на Европском првенству. Да су били мало присебнији у реализацији, играчи селектора Де ла Фуентеа су могли да дођу до убједљиве побједе против великог ривала Италије.

“Црвена фурија” је приказала одличну игру у којој је била видљива јасна идеја како да нападну противника, али исто тако и како да га спријечи да опасније запријети. Брза транзиција , сјајна игра један на један красили су игру фурије.

Ламине Јамал и Нико Вилијамс су по крилу стварали велике проблеме Италијанима али нису Шпанци успјевали у првом дијелу да дођу до гола иако су упутили девет удараца према голу. Најближи томе био је Руиз након ударца из даљине.

Наставак је донио заслужено вођство Шпаније која је у 54.минуту дошла до предности. Нико Вилијамс је сломио ривала упутио лопту у шеснаестерац, гдје је неспретно реаговао Рикардо Калафиори и послао је у своју мрежу. Био је то први аутогол Италијана на Европским првенствима.

 


Spain Italy pic.twitter.com/WrK5DgzLYY

— CentreGoals. (@centregoals) June 20, 2024

Након тога опасан ударац је упутио и Алваро Мората али је голман Италије Донарума био на мјесту. У 71.минуту срећа је погледала Италије. Ник Вилијамс је сјајно жутирао и затресао је пречку, па је тако пропустио шансу да крунише одличну партију.

Шпанија је у судијској надокнади могла и до другог гола. Јоси Перез је одлично пробио два пута и излазио сам пред Донаруму, али је чувар мреже Италијана сјајно интервенисао и имао чак осам одбрана.

Шпанија сад има шест бодова, Италија је остала на три док Хрватска и Албанија имају по бод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана