Шпанија испратила Кроса у пензију

Д.Д.
Шпанија испратила Кроса у пензију

ШТУТГАРТ - Шпанија је у полуфиналу! “Црвена фурија” је елиминисала Њемачку након продужетка 2:1 и тако испратила у пензију легендарног Тонија Кроса који је најавио крај каријере након Европског првенства.

Судија Ентони Тејлор је на почетку допустио оштрију игру, што је више одговарало Нијемцима. Шпанија је у деветом минуту остала без Педрија којег је фаулирао Тони Крос и прошао без жутог картона.

Упркос томе Шпанија је била пуно конкретнија и опаснија. Домаћин Европског првенства је запријетио у 21. минуту када је Каи Хаверц добро шутирао главом али право у голмана Симона. Исти играч је запријетио и у 35.минуту.

Финиш првог дијела припао је “фурији”. Дани Олмо је сјајно шутирао у 40. минуту али је био непрецизан. Одмах затим је велике проблеме направио Ламине Јамал.

Шпанија је на старту другог дијела била још офанзивнија. Прво је велику шансу пропустио Алваро Мората а чини се да је то био наговјештај вођства. Јамал је одлично одиграо за Данија Олму у 52. минуту када је играч Лајпцига био веома прецизан и донио вођство свом тиму. Ламине је тако дошао до треће асистенције на првенству.

Након тога Јулијан Нагелсман је извршио двије промјене у тиму и кренуо је по изједначење. У 70. минуту сјајно је одбранио Унаи Симон. Андрих је шутирао с ивице шеснаестерца а голман Шпаније одлично зауставио његов ударац. Притисак “панцера” се наставио и имали су још двије сјајне шансе за изједначење. Резервиста Филкруг је након убацивања погодио стативу. Одмах затим је у прилици био Каи Хаверц који није искористио лоше испуцавање  голмана Симона. Покушао је да га лобује и није погодио. Шпанија се превише повукла у свој шеснаестерац и то је кажњено. Након убацивања у 88.минуту, Кимих је вратио лопту а на правом мјесту је био Флоријан Вирц који је донио изједначење.

У продужецима је Њемачка била боља, тражили су и пенал који нису добили. За све промашаје су затим кажњени. Мерино је сјајно реаговао након убацивања Олма и погодио је за 2:1.

Њемачка је у 120.минуту имала сјајну шансу за изједначење а Никлас Филкруг је послао лопту поред гола. Дани Карвахал је затим зарадио други жути картон и искључење.

У полуфиналу ће им противник бити бољи из вечерашњег дуела Француска - Португалија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана