Словенији и Данској по бод на старту

Дарко Пашагић
Словенији и Данској по бод на старту

ШТУТГАРТ - Фудбалери Данске и Словеније у првом колу групе Ц на европском првенству у Њемачкој играли су неријешено, 1:1.

И једни и други су доста опрезно ушли у овај сусрет, а први су запријетили Данци. Било је то у 11. минуту када је Кристијан Ериксен извео слободан ударац, а послије његовог центаршута највиши у скоку је био Андреас Кристенсен чији је шут главом отишао изнад гола. 

Била је то увертира за вођство Данаца, а то се десило шест минута касније. Јонас Винд је био сјајан асистент за Ериксена, који је послао лопту у доњи лијеви угао Јана Облака за предност своје репрезентације. 

Тај резултатски вишак донио је Данцима могућност да у наставку првог дијела сусрета играју знатно опрезније, док су Словенци јалово нападали. Јоаким Андерсон је 36. минуту могао удвостручити предност, али је био непрецизан.

У 52. минуту Словенци су тражили пенал након што је у казненом простору срушен Андраж Шпорар, али послије прегледа ВАР је показао да неће бити ништа од најстроже казне. Адам Гнезда Черин покушао је главом у 67. минуту, међутим лопта је отишла покрај саме стативе. 

Покушпао је и Шпорар у 75. минуту, али је из близине његов шут завршио покрај стативе. Минуту касније Бењамин Шешко је сјајно шутирао са ивице казненог простора и погодио стативу, а у 77. минуту Словенија је дошла до изједначења. 

Ерик Јанжа је шутирао искоса са лијеве стране, лопта је на путу закачила Мортена Хјулманда, преварила чувара мреже Данаца Каспера Шмајхела и завршила у мрежи за 1:1. 

Шпорар је у 82. минуту могао довести Словенце до предности, међутим Шмајхел је био на висини задатка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана