Шкоти и Швајцарци подијелили плијен

Милан Зубовић
Шкоти и Швајцарци подијелили плијен

КЕЛН - Фудбалери Шкотске и Швајцарске ремизирали су 1:1 у другом колу групе А Европског првенства.

Шкоти су стигли до првог бода на овом шампионату којим су остали у трци за пролазак у осмину финала док би тамо требало да заиграју Швајцарци.

Наиме, изабраници Мурата Јакина освојли су четврти бод који би им у повољну гол разлику могао осигурати једно од четири мјеста међу најбоље трећепласираним репрезентацијама мада имају још једну утакмицу да одиграју. 

Током првог полувремена виђена је велика борба на обје стране. Шкоти су повели у 13. минуту након контранапада којег је покушао да заврши Скот Мектоминеј, а дефанзивац "часовничара" Фабијан Шер испред свог голаман Јана Зомера скренуо лопту у мрежу. Био је то други гол Шкота на овом ЕП, а занимљиво је да према службеној статистици уопште нису имали шут у оквир гола. Наиме, и први њихов погодак на шампионату је аутогол Антонија Ридигера у поразу од Нијемаца 1:5. До изједначења је дошло 13 минута касније када шкотски играчи задње линије погријешили у додавању и до лопте је дошао Ђердан Шаћири који је ударцем из даљине матирао голмана Ангуса Гана. Швајцарци су дали гол и у 33. минуту којег је судија поништио због офсајда.

И друго полувријеме донијело је велику борбу на терену, али без много изгледних прилика. Утакмица је била доста тврда и мало је недостајало да Шкоти поново поведу у 67. минуту. Слободан ударац са десне стране шеснаестерца извео је Енди Робертсон, највиши у скоку био је Грент Хенли који је шутирао главом и погодио стативу. Одбијена лопта стгла је до Мектоминеја који се није најбоље снашао и шанса је отишла у неповрат. Сјајну прилику имали су Швајцарци у 82. минуту када је Брис Емболо постигао гол, али је био у офсајду. У судијској надокнади времена виђена је по једна добра прилика на обје стране, али играчи обје екипе нису били прецизни.

Шкоти ће у посљедњем трећем колу групне фазе играти са Мађарском која нема ни бода док ће Швајцарци укрстити копља са Нијемцима који су са шест бодова већ осигурали наступ међу 16 најбољих тимова.

Три меча на распореду су сутра. Програм од 15 часова отварају Србија и Словенија од 18 сати играће Енглеска - Данска, а од 21 Италија - Шпанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана