Скандал на Еуру: Три навијача избодена у навијачкој зони у Штутгарту!

ГС
Foto: Танјуг/АП

ШТУТГАРТ- У навијачкој зони у Штутгарту током Европског првенства у фудбалу и меча између Турске и Грузије догодио се инцидент када је једно лице ножем напало и повриједило троје људи.

Како преноси Билд, Полиција је ухапсила Сиријца (25) који је на Шлосплацу у Штутгарту напао и повредио три мушкарца ножем. Међу повријеђенима су Нијемац (19) и два Турчина (38 и 60). Првобитно тешко повријеђени 38-годишњак више није у животној опасности.

Током ноћи истражитељи су на мјесту догађаја прикупили обимне доказе, укључујући видео снимке. Портпарол полиције је изјавио:

- Мотиви и околности напада су предмет истраге.

Против двадесетпетогодишпњег осумњиченог са сиријским држављанством издат је налог за хапшење.

Један свjедок је за БИЛД изјавио:

- Чуо се звук који је звучао као пуцањ. Сви су потрчали ка излазу. Неки су добили ударце, али срећом нико није пао – иначе би могло бити озбиљно.

Још увијек није јасно како је нож унијет у навијачку зону, с обзиром на то да се сви посјетиоци претражују на улазу, пише Телеграф.

Андреас Крол из организације in.Stuttgart је изјавио: „У принципу, наставићемо да се придржавамо нашег безбједносног концепта који је усклађен са свим надлежним органима.“

Навијачка зона ће поново бити отворена упркос нападу ножем. Градоначелник Франк Нопер (ЦДУ) је најавио да ће у сарадњи са полицијом поново прегледати безбједносне мјере до прве утакмице осмине финала у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана