Реми Словенаца и Енглеза за славље обје екипе

М.З.
Реми Словенаца и Енглеза за славље обје екипе

КЕЛН - Фудбалери Енглеске и Словеније одиграли су сусрет без голова у трећем колу групе Ц којије одговарало објема репрезентацијама. 

Енглези су завршили на првом мјесту са пет бодова, Словенци су завршили као трећи са три бода и завршила је иза Данске због лошијег пласмана на УЕФА ранг лиги , док је Србија завршила учешће са два бода. 

Утакмица је протекла у знаку Енглеза који су углавном нападали, а Словенци се бранили и одбранили свој гол. Словенци су први запријетили на утакмици. Бењамин Шешко пуцао је главом из близине у петом минуту, лопта је ишла по средини гола, али шут није био јак па је Џордан Пикфорд лако одбранио његов покушај. У 19. минуту Андраж Шпорар је био у прилици, али је његов ударац са врха шеснаестерца одбранио голман Енглеске. Само минут касније Енглеска је постигла гол преко Букаја Саке који је поништен због офсајда у којем се нашао асистент. У 31. минут добру прилику имао је Хари Кејн чији је покушај одбранио Јан Облак који је и четири минута касније био на висини задатка када је шутирао Фил Фоден.

У 58. минуту Џон Стонс је био у прилици, али није постигао гол јер је његов шут био изблокиран. Сви остали покушаји Енглеза били су јалови и нису представљали већу опасност за Облаков гол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана