Реми Словака и Румуна за осмину финала

Милан Зубовић
Foto: Танјуг/АП

ФРАНКФУРТ - Фудбалери Румуније и Словачке одиграли су неријешено 1:1 у трећем колу и тај реми одговарао је објема екипама које ће играти у осмини финала Европског првенства.

Обје екипе имају по четири бода, Румуни су заузели прво мјесто јер су имали најбољу гол разлику плус један и дали су више голова од Белгије, а Словаци су завршили као трећи због гол разлике нула. 

Словаци су повели у 24. минуту голом Ондреја Дуде који је постигао гол главом из тешке ситуације након центаршута са десне стране. У том тренутку његова екипа била је прва на табели са шест бодова, али је само 13 минута касније све на почетак вратио Разван Марин.

Претходно је Андреј Ратиу снажно шутирао, лопта је ишла под пречку, али је голман Мартин Дубравка спасио свој гол.

Изједначење је пало у 36. минуту након што је Давид Ханцко стартовао на Јаниса Хаџија који је пао на линији шеснаестерца, а судија Данијел Сиберт након прегледавања снимка показао је на бијелу тачку са које је Марин био прецизан. 

У 61. минуту Румуни су имали двије добре прилике.

Прво је Марин тукао са врха шеснаестерца, али је Дубравка одбранио да би у наставку напада лопта након шута Дениса Драгуша завршила мало изнад пречке.

Сјану прилику на другој страни у 64. мминуту имао је Давид Стрелец који је шутирао са неких 14 метара, али је Флорин Ница одбранио, а два минута касније Лукас Хараслин одлично шутирао искоса са лијеве стране да би лопта отишла мало покрај стативе.

Група Е
1. Румунија 3    1    1    1    4:3    4
2. Белгија    3    1    1    1    2:1    4
3. Словачка    3    1    1    1    3:3    4
4. Украјина    3    1    1    1    2:4    4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана