Распоред мечева посљедњег кола групне фазе на Еуру: Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?

ГС
Foto: Агенције

МИНХЕН- Групна фаза на Европском првенству у фудбалу улази у саму завршницу.

 Већ данас почињу утакмице посљедњег кола, послије којих ћемо почети да сазнајемо које су се то селекције нашле у осмини финала. Шансу и даље има и Србија која свој меч са Данском игра у уторак, а могла би да прође даље чак и ремијем против овог тима. 

Наиме, у неким не тако нереалним калкулацијама Србија и са два бода у групној фази пролази даље, али би морали да се поклопе резултати из преосталих група. Штавише, све би могло да буде познато још прије меча са Данцима.

Колико данас, један од услова би могао да буде испуњен, а потребно је да Шкотска и Мађарска одиграју неријешено, чиме би Шкоти остали на два бода на трећем мјесту, али са гол разликом -4, која би била гора од оне коју би имали Орлови да одиграју реми са Данцима (-1).

Други дио слагалице могао би да се деси већ сутра. У Групи Б, Орлови ће навијати за побједе Шпаније над Албанијом и Италије над Хрватском. У том случају би свакако и Албанци и Хрвати остали на свега једном освојеном боду и били би елиминисани са Еура. Србији одговара и реми Италије и Хрватске, јер би имали бољу гол-разлику од комшија, који су на -3.

Да би Орлови задржали шансу да са два бода могу даље, потребно је да се остваре обје ове ствари или да се деси једна, па да се чека расплет у Групи Ф, где је Орловима потребно да Турска савлада Чешку и да Португал добије Грузију или да са њом одигра неријешено.

Све у свему, не би било немогуће да гледамо Орлове у осмини финала, чак и да не савладају Данску, односно уколико успију да јој откину бод, пише Телеграф.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА 3. КОЛА ГРУПНЕ ФАЗЕ НА ЕУРУ

Недјеља

Група А

21.00: Шкотска - Мађарска

21.00: Швајцарска - Њемачка

Понедјељак

Група Б

21.00: Албанија - Шпанија

21.00: Хрватска - Италија

Уторак

Група Д

18.00: Француска - Пољска

18.00: Холандија - Аустрија

Група Ц

21.00: Данска - Србија

21.00: Енглеска - Словенија

Сриједа

Група Е

18.00: Словачка - Румунија

18.00: Украјина - Белгија

Група Ф

21.00: Чешка - Турска

21.00: Грузија - Португал


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана