Провокација "Трст је наш" на утакмици наљутила Италијане

ГС
Foto: Агенције

МИНХЕН- Мала група навијача словеначке репрезентације провоцирала је заставама на којима је била исписана порука "Трст је наш".

Трст је, наравно, италијански град, који се налази тик уз границу са Словенијом и близак је и комшијама. Отуда и ова порука Словенаца на утакмици са Србијом, која је, из разумљивих разлога, наишла на негодовање у италијанским медијима.

Познат је и идентитет "починиоца" ове провокације - у питању је некадашњи фудбалер клуба Крас Репен Иван Коцман.

Крас Репен је иначе нижелигашки италијански клуб, лоциран је у комуни Монрупино, у регији Фриули, девет километара удаљен од Трста, и основали су га словеначки исељеници у том крају 1986. године.

Предсједник клуба је иначе Горан Коцман, отац момка који је махао заставом "Трст је наш" на утакмици Србије и Словеније.

Коцман сениор је недавно дао интервју за један локални медиј у Италији у којем је описао како се играчи његовог клуба често сусрећу са увредама на националној основи, на теренима нижег ранга у Италији, у лиги у којој играју.

Отуда је и порука његовог сина била нека врста одговора на провокације које играчи тог клуба, Словенци, трпе у Италији, пише Б92
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана