Преокрет Украјинаца против Словака

Дарко Пашагић
Преокрет Украјинаца против Словака

ДИЗЕЛФОРФ – Репрезентација Украјине у првом мечу другог кола групе Е послије преокрета савладала је Словачку са 2:1.

Од самог почетка сусрета видјело се да су Словаци чврсто ријешени да већ послије другог кола обезбједе пласман у осмину финала. Били су на добром путу, али на крају нису успјели. У 10. и 11. минуту опасно су запријетили преко Лукаса Хараслина и Ивана Шранца, али је голман Украјинаца Анатолиј Трубин био на висини задатка.

Шест минута касније Давид Ханчко је снажно шутирао, међутим поново је одличан био Трубин. У наставку акције Шранц је сјајно скочио послије центаршута Хараслина и довео Словачку у предност од 1:0, те постигао други погодак на Евру. Послије тога Украјина је одлучније кренула као голу ривала, а из првог дијела биљежимо прилике Олександра Тимчука и Олександра Зинченка.

Изједначење је услиједило у 54. минуту је Микола Шапаренко успио да погоди право мјесто, послије додавања Зинченка. Михаило Мудрик је у 74. минуту погодио стативу Словака и то је била најава потпуног преокрета Словака. Он је услиједио у 80. минуту када је послије асистенције Шапаренка прецизан био Роман Јаремчук.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана