Познат прелиминарни списак фудбалера Њемачке за ЕП

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕРЛИН - Селектор фудбалске репрезентације Њемачке Јулијан Нагелсман саопштио је данас прелиминарни списак од 27 играча за предстојеће Европско првенство.

Нагелсман је најавио да ће до седмог јуна саопштити коначан списак од 26 играча, који ће наступити на ЕП. 

Сви селектори имају рок до седмог јуна да пријаве коначан списак играча на које рачунају за континентални шампионат.

Њемачки медији наводе да је Нагелсман са списка играча изоставио Матса Хумелса, Леона Горецку, Јулијана Брандта, Карима Адејемија, Никласа Сулеа, Тима Вернера и Сержа Гнабрија.

"Дуго сам разговарао са Хумелсом и Горецком. Разочарани су, јер нису на списку. Покушао сам да им објасним зашто нису ту, разумљиво је да су тужни. Као тренер морао сам да донесем одлуку у интересу репрезентације", рекао је Нагелсман.

На списку се налазе голмани Оливер Бауман, Мануел Нојер, Александер Нубел и Марк-Андре тер Штеген. Ту су одбранбени играчи Валдемар Антон, Бењамин Хенрикс, Џошуа Кимих, Робин Кох, Максимилијан Мителштет, Давид Раум, Антонио Ридигер, Нико Шлотербек и Џонатан Та као и играчи средњег реда Роберт Андрих, Крис Фирих, Паскал Грос, Илкај Гундоган, Тони Крос, Џамал Мусијала, Александар Павловић, Лерој Сане и Флоријан Вирц. На списку су и нападачи Максимилијан Бајер, Никлас Филкруг, Каи Хаверц, Томас Милер и Дениз Ундав.

Њемачка ће припреме за ЕП почети 27. маја. "Панцери" ће до почетка континенталног шампионата одиграти пријатељске мечеве са Украјином и Грчком.

ЕП у Њемачкој ће бити одржано од 14. јуна до 14 јула. Њемачка ће играти у групи са Шкотском, Мађарском и Швајцарском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана