Пикси: Спремни смо да се суочимо са изазовом какав је Енглескa

Г.С.
Foto: Скриншот

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Имао сам среће да будем актер турнира, свјетских и европских као играч, сада и као тренер.

Велико искуство, али један турнир као ЕУРО захтјева максималну концентацију у свакој утакмици, да покажете квалитет. Не бих правио разлику, свака утакмица је важна, рекао је Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије.

Он и капитен тима Душан Тадић обратили су се медијима у Њемачкој уочи утакмице Србија - Енглеска.

„Знамо да стартујемо са фаворитиом, али смо радили најбоље што  можемо. Екипа је спремна за изазове. Заиста смо учинили све да играчи одраде тренеинге на највише нивом, Верујем да и они једва чекају да утакмице почне. Уверен сам да смо спремни да се суочимо са изазовом какав је Енглеске“

„Ако постигнемо први гол, наређење је да постигнемо и други. Врло просто. Сад су то шаљива питања, али у сваком случају видећемо како се развија утакмица, видећемо у ком правцу ће ићи, играти против Енглеске, захтева потпуну концентрацију и улазак у меч на максимум, тако да... Видећемо у сваком случају, учинићемо све да направимо проблем Енглезима, да направимо шансе из којих може доћи до егзекуције, али, не треба заборавити да се фудбал игра у два правца, генерално морамо бити на високом нивоу, ово је ЕУРО, ово нису квалификације, сваки бод, сваки гол, сваки жути картон је важан, верујем да ћемо бити спремни за тај челенџ који се зове Енглеска“.

- Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да је екипа спремна за сутрашњу утакмицу против Енглеске у првом колу Европског првенства, и да је вријеме да национална селекција направи искорак и да се пласира у следећу фазу такмичења.

Репрезентација Србије сутра игра утакмицу првог кола групе Ц на Европском првенству против Енглеске од 21 час у Гелзенкирхену.

 

„Знамо да стартујемо са једним од фаворита, али, радили смо доста да се припремимо најбоље што можемо и мислим да смо спремни за изазове испред ње. Са тренерске стране смо учинили све да играчи одраде све тренинге на највишем могућем нивоу и верујем да и они једва чекају да утакмциа почне. У физичком смислу и оном тактичком, уверен сам да смо спремни да се суочимо са изазовом какав је Енглеска“, изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Србија послије 24 година игра ЕП, то је било последње првенство на којем је репрезентација прошла групну фазу неког великог такмичења, у међувремену је играла четири Свјетска првенства.

„Неки играчи се нису ни родили кад смо били на Европском првенству. Дуго чекамо, мислим да смо заслужено овде, мислим да смо успели да доведемо Србију у крем фудбала, сад је на нама да направимо искорак, а искорак је да се фокусирамо на оно што предстоје, а то је да покушамо да урадимо све, да прву фазу прођемо успешно. Оно што могу да поручим људима који нас подржавају и воле, даћемо све од себе, борићемо се до краја, да ћемо дати чак и више од максимума, то видим по играчима, видим да су спремни, комплетан део припрема одрадили без иједне речи и без иједне задршке, тако да, са те стране сам задовољан да ћу имати играче здраве, играче који једва чекају да покажу свој таленат“, рекао је Стојковић.

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић сматра да никад није било веће заједништво у тиму и да су играчи постали искуснији и зрелији.

„Велики број играча је играо на СП и сад ЕП, мислим да ће бити искуство од велике важности и значаја. Мислим да је заједништво никад веће, невероватно заједништво сад, мислим да је прошло неко време, да су играчи сазрели. Заједништво је никад веће и желимо да покажемо то на терену. Енглези су фаворити су за освајање турнира, али то не мора ништа да значи, фудбал је 11 на 11, видећемо ко ће да победи“, поручио је Тадић.

 

Он је рекао и да не дјелује да су их Енглези потцјенили уочи меча.

„Они су дефинитивно фаворити за освајање турнира, али то не мора ништа да значи, фудбал је 11 на 11, видећемо ко ће да победи. Што се тиче коментара, да хоће да затворе јачу ногу, али, нека пробају, па ће видети“, исткао је Тадић.

Митровић и Тадић имају богато искуство наступа у Премијер лиги. Митровић је играо за Фулам и Њукасл, а Тадић у Саутемптону.

„Имали смо предивне године у Енглеској, био сам четири године, он је био шест или седам, оно што је значајнијо је да смо оставили наслеђе и мислим да смо помогли нашим тимовима и уживали су у утакмицама и игри, али како бисмо добили мотивацију, а то нам треба, то имамо, Енглеска је велики тим, велика репрезентација и увек се морате доказати и наравно, желите играти најбоље што желите за своју земљу и бити поносни у дресу који носите“, рекао је капитен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана