Пикси послије Словеније: Заслужили смо гол, Данци нису непобједиви

Агенције
Пикси послије Словеније: Заслужили смо гол, Данци нису непобједиви

МИНХЕН - Провукла се репрезентација Србије против Словеније кроз иглене уши (1:1), а селектор српског тима Драган Стојковић Пикси послије дуела Европског првенства истакао је да његова екипа није заслужила да изгуби.

Истакао је и да је његова екипа била офанзивнија и да је створила много шанси.

- Помијешана осјећања. Када дођете до гола у посљедњем ударцу онда сигурно да вам то донесе радост, мислим да смо и заслужили. Нисмо заслужили да изгубимо. Успјели смо да креирамо шансе, невјероватно је да лопта није хтјела у гол, али то је фудбал. Честитам играчима на карактеру и да су вјеровали, да никада није крај док није крај. Заслужен је гол. Мислим да је Јовић постигао је ли тако? Драго ми је због њега - рекао је Пикси послије дуела.

Додао је да нису били изненађени.

- Словенци су били дисциплиновани. Сви се боре за свој грб и земљу, покушавали су дугим лоптама, одбрана је била на високом нивоу. Концентрација је била на максималном нивоу, велика битка. Пружили смо све што смо могли у овом моменту. Они су спремна екипа, а ми смо створили јако велики број шанси. Ако гледамо бројеве, упутили смо више удараца, око 14-15, што је много. Наша опредјељеност је била да дамо гол и да играмо офанзиван фудбал - истакао је Пикси.

Говорећи о томе шта треба поправити против Данске Пикси је оцијенио да је била лоша реализација.

- Играчи желе да постигну гол. Није лако, али ми се не предајемо и вјерујемо до краја. У трећој утакмици ћемо писати судбину. Биће ми или они, нема изненађења, знамо како играмо. Нису непобједиви. Али су изузетно снажни и организовани. Да извучемо поуке и дамо све од себе - додао је Стојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана