Пет екипа на ЕП има селектора са Апенина

ГС
Пет екипа на ЕП има селектора са Апенина

Репрезентацију Италије са клупе ће предводити Лућано Спалети, док ће још чак четири Италијана бити на клупама осталих селекција.

Тако ће Словаке повести Франческо Калцона којем је то први самостални посао у каријери иако има 55 година јер је раније био асистент у неколико клубова. На клупи Словака је од 2022, док је почетком ове године преузео Наполи. Турску води легендарни нападач Роме Вићенцо Монтела који је ову селекцију преузео септембра прошле године, а током каријере је водио Катанију, Фјорентину, Сампдорију, Милан, Севиљу и Демирспор.

Доменико Тедеско је на клупи Белгије од 8. фебруара 2023. Има само 38 година и водио је Ауе, Шалке, Спартак Москву и Лајпциг. Искусни Марко Роси води Мађарску од 2018. године и биће му ово други наступ на ЕП са истим тимом. Два Француза биће селектори на ЕП. Дидије Дешамп са много успјеха води “триколоре” од 2012. године са којима је био шампион свијета 2018, а титулу ЕП и СП освајао је и као играч. Његов земљак Вили Сањол са Грузијом је направио подвиг и први пут ову земљу одвео на једно велико такмичење. Самостално је водио Бордо, док је био асистент у Бајерну. Исто тако, два Нијемца ће предводити два тима. Млади Јулијан Нагелсман “панцере”, а искусни Ралф Рангник Аустрију. Шпанац Луис де ла Фуенте селектује Шпанију, а његов земљак Роберто Мартинез Португалију. Албанци на клупи имају странца и то Бразилца Силвиња, док сви остали тимови имају селекторе из својих држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана