Нова драма у ФСС: Фудбалери остали без динара?

ГС
Foto: ФСС

БЕОГРАД- Фудбалери Србије наступ на ЕУРО завршили су послије три утакмице у групној фази.

Екипа Драгана Стојковића Пиксија у групи Ц имала је један пораз и два ремија, па два бода нису била довољна да се путешествије по Њемачкој настави.

Много прашине се подигло после неуспјеха и неиспуњеног циља на ЕП, па данима уназад добијамо разне информације о потенцијалној смјени, подношењу оставки у ФСС, али и новим кандидатима за селекторску позицију.

Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС потврдио је да напушта позицију као морални чин, а Телеграф доноси информације о томе како се вршила расподела новца.

"Само од премија за пласман на Светско првенство у Катару Шурбатовић, Бјековић и Дика Стојановић су добили 340.000 евра. Тада је Шурбатовић кроз притиске на медије успео да заташка аферу да је добио три пута већи новац од новца за пласман у Катар од фудбалера, а није прошао лоше ни од премија за пласман на ЕУРО. Новац који је ФСС добио за пласман на ЕП је мањи у односу на пласман на Мундијал, али па су и премије биле мање. Како Телеграф сазнаје, премије за Шурбатовића, Бјековића и Дику Стојановића су износиле 100.000 евра!", пише овај портал.

Додаје се да је директор репрезентације Мирослав Тањга добио 50.000 евра, вјероватно јер је на тој позицији тек годину дана.

"Финансијска директорка ФСС, "десна рука" Јована Шурбатовића, добила је 45.000 евра од пласмана фудбалера на ЕП. Иронија је да они који су све и заслужили - фудбалери, нису фактички узели ни динар. Према информацијама Телеграфа, фудбалерима су на име премија одредили од 100.000 евра, па наниже у односу на то колики је ко допринос имао од играча", наводи се у тексту Телеграфа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана