Њемачка силовито кренула на Европском првенству

Д.Д.
Њемачка силовито кренула на Европском првенству

МИНХЕН - Силовит старт Њемачке! Домаћин Европског првенства је у премијерном мечу првенства декласирао Шкотску са 5:1, а ривал на крају може да буде задовољан са коначним резултатом.

Њемачка је од старта показала да зна шта жели, како да нападне ривала. Пресинг, добра промјена позиција и комбинаторика донијели су “панцерима” сигуран тријумф.

Домаћин је повео већ у 10.минуту када је Флоријан Вирц показао дио свог квалитета. Девет минута касније било је већ 2:0. Сјајну акцију је извео комплетан тим а на крају је Јамал Мусиала био егзекутор.

Упркос сигурном вођству Њемачка је наставила да притишће ривала. У финишу првог дијела Рајан Портеус је скривио пенал а зарадио је и црвени картон па су Шкоти меч завршили са фудбалером мање. Каи Хаверц је био сигуран извођач једанаестерца. У првом полувремену блистао је Тони Крос који није имао погрешно додавање већ је упутио 55 прецизних лопти.

У наставку је Њемачка била и даље опасна. Након неколико пропуштених прилика Никлас Филкруг је сјајним ударцем постигао и четврти гол за домаћина. Исти играч је још једном затресао мрежу у 76.минуту али је он поништен због офсајда.

Шкотска је успјела да дође до почасног гола у 87.минуту када је дефанзивац Њемачке Антонио Ридигер неспретно реаговао и послао лопту у своју мрежу. Петарда је пала у судијској надокнади када је резервиста Џан сјајно шутирао са ивице шеснаестерца.

У наредном колу Њемачка игра против Мађарске 19.јуна од 18 часова, док ће Шкотска од 21 час играти против Швајцарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана