Нијемци први изборили осмину финала ЕП

Милан Зубовић
Foto: X.com

ШТУТГАРТ - Фудбалска репрезентација Њемачке прва је екипа која је осигурала наступ у осмини финала Европског првенства којем је домаћин. "Панцери" имају шест бодова након другог кола и само чудо невиђено може да им ускрати наступ међу 16 најбољих тимова Старог континента.

Након што су у првом колу на отварању шампионата надиграли Шкотску резултатом 5:1, сада су у другом колу били бољи од Мађарске резултатом 2:0. 

Први гол пао је у 23. минуту када су искористили малу неодлучност мађарске одбране која је очекивала да ће главни судија Дани Макели свирати прекршај над њиховим дефанзивцем, али од тога није било ништа па је Џамал Мусијала постигао свој други гол на овом ЕП чиме је избио на прво мјесто листе најбољих стријелаца.

Већ у 26. минуту Доминик Собослаи сјајно је извео слободан ударац са 20-ак метара са лијеве стране да би голман "елфа" Мануел Нојер "извадио" ту лопту која је ишла тик уз стативу.

У другом минуту судијске надокнаде првог полувремена Мађари су дали гол преко Роналда Салаија, али је поништен због офсајда. На 2:0 повисио је Илкај Гундоган у 67. минуту након лијепе асистенције, а лопта је поред десне стативе завршила у мрежу. Сјајну прилику имао је Лерој Сане у 75. минуту када је мађарски голман Петер Ђулаши одлично реаговао.

До краја утакмице било је по неколико, не баш изгледних прилика на обје стране, али до промјене резултата није дошло. Мађарска и даље нема бода па ће своју шансу за еветуални пролазак даље тражити у посљеднем трећем колу против Шкотске које је на распореду 23. јуна од 21 час.

Шкоти ће вечерас од 21 сат играти против Швајцарске која је славила у првом колу против Мађарске па има шансу да такође избори пролазак у осмину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана