Невјероватна одлука полиције за меч Србије и Енглеске

Г.С.
Foto: Спортал

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Организатори Европског првенства у сарадњи с полицијом одлучили су да на утакмици између Енглеске и Србије служе пиво с мањим постотком алкохола јер је то утакмица високог ризика.

Енглеска и Србија ће утакмицом у групи Ц у недјељу отворити такмичење, а већ данима енглески медији пишу о српским хулиганима који долазе на утакмицу.

Јавност у Енглеској савјетује да се Енглези пазе “српских хулигана који долазе правити проблеме”, иако ће на стадиону бити неколико десетина хиљада Енглеза, што је сасвим сигурно више од бројке Срба који дођу на стадион, наводи Билд. 

Полиција у Гелсзнкирхену донијела је врло занимљиву одлуку само за ову утакмицу.

Умјесто Битбургер Премиум Лагера јачине 4,8 посто, фанови на овој утакмици ће се морати задовољити пивом с 2,8 посто алкохола. Ова одлука се неће примјењивати за друге утакмице.

“Само ће утакмица с Енглеском имати пиво ниске јачине. Остале утакмице имаће 4,8 посто”, рекао је гласноговорник полиције Гелсенкирхену Стефан Книп.

Осим тога, навијачи ће на стадиону моћи купити само два пива одједном те се морају вратити у ред како би купили још једну. Такође, постоји забрана пића на главном тргу Хајнрих Кониг Плац прије утакмице.

Полиција је истакла како ће бити знатно више навијача него на просјечној утакмици Бундеслиге, а организаторима и локалним полицајцима помагаће колеге које стижу из Енглеске и Србије, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана