„Лале“ процвјетале у финишу

Дарко Пашагић
„Лале“ процвјетале у финишу

ХАМБУРГ – У првој утакмици групе „Д“ на европском првенству у фудбалу Холандија је савладала Пољску са 2:1.

Од само почетка сусрета видјело се да ће се играти отворено на обје стране, а такав улазак у утакмицу више је погодовао Холанђанима, који се преко Кодија Гакпа запријетили већ у другом минуту. Направио је одличан први додир са лоптом и шутирао по земљи према лијевој стативи, али Војчех Шчешни је зауставио његов покушај.

Гакпо је покушао и у осмом минуту, недуго потиом Џои Верман, а најбољу прилику у 10. минуту је имао Тијани Рејндерс, чији је шут завршио близу десне стативе. Четири минута касније покушао је Чави Симонс, али непрецизно. Пољаци су бројне промашаје „лала“ са почетка меча казнили у 16. минуту када је послије корнера Пјотра Зјељинског Адам Букса послао лопту у мрежу ривала. Услиједила је права офанзива на гол Пољака. 

У приликама су били Вирџил Ван Дајк, Мемфис Депај, а на 1:1 у 29. минуту изједначио је Гакпо послије асистенције Натана Акеа. Лопта је на путу према голу закачила неког из одбране Пољака и завршила у мрежи. Само три минута касније Јакуб Кивиор могао је донијети нову предност својој репрезентацији, али је голман Холандије Барт Фербруген био на висини задатка. 

У 42. минуту Гапко је био у новој шанси, али је промашио цијели гол. Прилику је у судијској надокнади првог дијела имао и Депај, али шутирао је покрај десне стативе.

У 54. минуту Симонс је могао довести Холанђане до предности, пет минута касније узвратио је Кивиор, али се резултат није мијењао. У 65. минуту запријетио је и фудбалер Холандије Дензел Думфриес, али његов шут завршио је покрај лијеве стативе.

„Лале“ су до побједе дошле у 83. минуту Аке је послао лопту у казнени простор, гдје ју дочекао Воут Вегхорст и смјестио у мрежу. У 90. минуту запријетио је Карол Свидерски, али је Фербруген био на висини задатка.

Вечерас су на распореду још двије утакмице, обје у групи „Ц“. Од 18 часова играју Словенија – Данска, а од 21 час Србија се састаје се Енглеском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана