Киша, прекид, ВАР, пенал - Њемачка изборила четвртфинале

Д.Д.
Киша, прекид, ВАР, пенал - Њемачка изборила четвртфинале

ДОРТМУНД - Њемачка је у четвртфиналу Европског првенства. Савладали су Данску са 2:0, а други меч осмине финала је донио велику драму, иако то коначан резултат не показује..

Наиме, домаћи тим је у првом дијелу меча у потпуности доминирао, стварао шансе и промашивао. Кад би и дао гол он је био поништен због прекршаја у четврфтој минути. Нико Шлотербек је послао лопту у мрежу, али је Мајкл Оливер поништио.

Просто је невјероватно шта све играчи Њемачке нису успјели да претворе у гол и на крају умало да не буду кажњени у финишу првох дијела. “Сијевнула” је контра а Мануел Нојер је сјајно одбранио покушај Хојлунда. Иначе први дио је кратко био прекинут због невремена , обилне кише и леда.

Меч Њемачка - Данска био кратко прекинут због грмљавине и леда (ВИДЕО)

На старту другог дијела још једном се тресла мрежа, али без резултата. Наиме, гол који је постигао Јоаким Андерсен је поништен због недозвољене позиције у току акције.

У 53.минуту домаћин ипак долази до гола. Каи Хаверц је био сигуран с пенала и донио је предност Њемачкој. Данци су затим морали да се отворе а то их је скупо коштало. У 68.минуту сјајну контру је извео Јамал Мусиала који је побјегао чуварима и мирно погодио за 2:0. Прије тога Њемачка је пропустила још неколико добрих прилика.

Након тога Данци су кренули нешто офанзивније али нису били превише опасни за голмана домаћих Нојера. Ипак на крају је Вирц постигао гол, који је такође поништен због недозвољене позиције. Сјајну шансу да крунише добру партију пропустио је и Каи Хаверц.

Њемачка се тако пласирала у девето полуфинале на Европским првенствима а противник у наредној рунди ће им бити побједник дуела Шпанија - Грузија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана