Јовић сачувао наду за пролаз Србије (ФОТО/ВИДЕО)

ГС
Јовић сачувао наду за пролаз Србије (ФОТО/ВИДЕО)

МИНХЕН – Репрезентација Србије је сачувала наду да може проћи у наредну фазу Европског првенства. У судијској надокнади Лука Јовић је погодио за изједначење након велике борбе против Словеније 1:1.

Словенија је била веома опасна на старту утакмице. Прво је ударац Черина у четвртом минуту одбранио голман Предраг Рајковић  који је касније успио да заустави и покушај Млакара.

Србија је  била без идеје у нападу, гдје није успјевала да пронађе начин како да дође до гола и опасније запријети Јану Облаку. Тек у 27.минуту „орлови“ су успјели да упуте опаснији ударац. Душан Влаховић је покушао главом а чуварт мреже Словеније одбранио. Одмах затим је Александар Митровић закаснио на убацивање Душана Тадића.

Најбољу шансу у првом дијелу имали су Словенци када је у 34.минуту Елшник погодио стативу а у наставку акције је Бењамин Шешко послао лопту преко гола. Три минута касније шанса на другој страни. Јан  Облак је одлично одбранио ударац Александра Митровића

„Орлови“ су пуно боље отворили друго полувријеме. Одмах се у сјајној шанси нашао  Александар Митровић, али је опет на висини  задатка био Облак. У другом  дијелу шансу је добио Требињац Мијат Гаћиновић послије чијег убацивања је Билој умало затресао сопствену мрежу.

Словенци су чекали прилику из контранапада а дочекали су је у 58.минуту. Ударац Шешка зауставио је Рајковић. Ипак у 69.минуту голман Србије је  био немоћан. Мијат Гаћиновић је изгубио лопту а услиједила је сјајна контра Словенаца. Србија није успјела да прекине напад а Жан Кавтичник је затресао мрежу ривала.

Србија  је до изједначења могла у 71. минуту када је пречку погодио Александар Митровић. Ипак у судијској надокнади након великог притиска погодио је Лука Јовић за наду Србије да може проћи у  наредну фазу. за то ће  им бити потребна побједа и пуно боља игра против Данске.

КРАЈ

90+5 ГОООЛ Јовић погодио након корнера за изједначење и наду Србији.

85.мин. Нови корнер за Србију. Притисак у финишу меча како би дошли до изједначења. Након убацивања Бирманчевића била је лоша  реакција Облака, а затим је Станковић изблокирао покушај. 

Посљедњи адути селктора Стојковића у финишу. Бирманчевић и Самарџић су ушли умјесто Тадића и Живковића.

75. мин Србија кренула на све или ништа. Још 15 минута наде да могу барем до ремија.

71. мин Пречка спасила Словенију. Могла је Србија брзо до изједначења. Покушао је Митровић.

68.мин - Води  Словенија. Након грешке Гаћиновића сјајна контра коју је крунисао  Жан Карничник.

 

Slovenia scores #SVNSRB #Serbia #Slovenia #Srbila #Slovenija #Србиіа#Словениіа #EURO2024 pic.twitter.com/wj1CzBc2ZW

— EURO 2024 Goals (@euro24goals) June 20, 2024

Измјене у тиму Србије. Лука Јовић и Сергеј  Милинковић Савић  улазе умјесто Саше Лукића и Душана Влаховића.

58.мин Распламсала се борба у Минхену. Притисак Србије расте а Словенија чека шансу из контре. Ударац Шешка је одбранио Рајковић.

Други жиути картон за Србију. Уписан је Саша Лукић у судијску биљежницу.

49. мин - Притисак Србије. Мијат Гаћиновић је убацио лопту а Билој умало послао лопту у своју мрежу.

47.мин Србија одмах долази до прилике. Ипак ударац Александра Митровића је одбранио Јан Облак.

Измјена на старту другог дијела. Мијат Гаћимовић је замијенио Филипа Младеновића .

Крај првог полувремена. За сад без голова у дуелу Србије и Словеније, мада су "змајчеки" погодили стативу и били опаснији.

 

"Ljudi, eno je Ceca" pic.twitter.com/DANPXKCE8V

— Ceca Press (@PressCeca) June 20, 2024

40.мин Голман Словеније Јан Облак је сјајно интервенисао након шута Александра Митровића. Био је у доброј прилици нападач Србије након убацивања Живковића. У сљедећем налету  нова  шанса за "орлове" а изблокиран је покушај Саше Лукића.

37.мин Срећа уз Србију! Словенија је извела сјајан напад, погодила стативу, а шутирао је Елшник. У наставку акције Бењамин Шешко је послао лопту преко гола.

31.мин Србија опасна из прекида. Након корнера који је извео Душан Тадић до лопте није успио да дође Александар Митровић.

27.мин Србија напокон пријети. Покушао је Душан Влаховић главом али је Облак био на мјесту.

Први жути картон на утакмици добио је Филип Младеновић, репрезентативац Србије.

20.мин Словенија и даље пуно конкретнија у нападу. Опаснији су "змајчеки" у фази напада гдје пуно лакше долазе до гола Предрага Рајковића.

15.мин Србија и даље безопасна у нападу. За сада је репрезентација коју води Драган Стојковић без идеје  како да дође до гола ривала.

 

Slovenia vs Serbia: Tap below for live updates!#EURO2024 | #SVNSRB

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) June 20, 2024

4.мин Прва опасност пред голом Србије. Черин је шутирао након изгубљене лопте Лукића.  Предраг Рајковић је одбранио. Одмах затим је Млакар био у одличној ситуацији али се опет истакао голман Србије.

Почео меч одлуке у Минхену. Србија има велику подршку с трибина. а посебне аплаузе је добио помоћни тренер репрезентације Јапанац Кацушито Киноши.

 

Ljudi moji dragi, ako posle ovoga ne dobijemo, ja ne znam. Hajde breee
Srbija! @SerbianFooty@EURO2024 pic.twitter.com/Ge44kGhvIA

— Branislav Cvetković (@tebricbluzi) June 20, 2024

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић одредио је састав тима за меч са Словенијом у којем је направио три промјене у односу на меч с Енглеском.

У тиму повријеђеног Филипа Костића. Иван Илић и Душан Тадић су у тиму умјесто Немање Гудеља и Сергеја Милинковић Савића.

За Србију ће играти: Рајковић – Павловић, Миленковић, Вељковић – Младеновић, Лукић, Илић, Живковић – Тадић – Митровић, Влаховић

За Словенију играју: Облак – Јанжа, Дркушић, Бијол, Карничник – Млакар, Черин, Елшник, Стојановић – Шпорар, Шешко.

Утакмица између Србије и Словеније биће одиграна данас од 15 часова.

Ulazak na stadion! pic.twitter.com/g0IFyYZQtg

— B92 Sport (@b92sport) June 20, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана