Јан Облак: Мајка ми је из Републике Српске

Б92
Foto: Агенције

МИНХЕН- Јан Облак, голман репрезентације Словеније, очекује ватрен дуел са Србијом на стадиону у Минхену.

Голман Атлетика је спреман за меч другог кола у Групи Ц и сматра да ће фудбалска Европа имати шта да види у сусрету двије репрезентације.

"Дефинитивно постоји локално ривалство између наше двије репрезентације и верујем да ће бити јако занимљиво, али и екстремно тешко. Чека нас сјајан меч. Верујем да су људи из обе земље презадовољни што су добили оне друге на жријебу. Локација на којој ће се играти утакмица је сјајна, бриљантан град и стадион, а близу су оба тренинг кампа", рекао је Облак у великом интервјуу за словеначки сајт "Екипа".

Занимљиво је да улогу фаворита даје репрезентацији Србије.

"Србија је очигледан фаворит, али ми ћемо да урадимо све што можемо да одиграмо добар меч и побиједимо. То ми је прва жеља. У поразу од Енглеске, Србија је показала квалитет током другог полувремена. Свјесни смо квалитета Србије, какве играче има. Биће тешко. Не заборављамо тежак пораз у Београду (1:4) и како смо извукли 2:2 код куће у Лиги нација. Вјерујемо у себе, урадићемо све да достигнемо највиши ниво и надам се да ћемо урадити нешто велико", сматра Јан.

Његов отац је Словенац док му је мајка поријеклом из Републике Српске.

"То ми много значи. Мајка ми је из Републике Српске, тамо имам баку коју радо посјећујем сваке године. Такође имам рођаке, ујаке и тетке тамо. То ми све много значи. Са очеве стране ми је породица из Словеније, са мајчине из Републике Српске. Поносан сам на обје стране. У Шкофја Локи сам живио у насељу гдје је било много различитих људи, а већина је долазила из неке од бивших југословенских република. То је све дио мене, нешто сасвим нормално. Још као клинац сам ишао код баке у Републику Српску, а онда и код баке у Словенији и осјећај задовољства је био исти. Никада нисам осјећао неки проблем због тога, све је то моје и тако осјећам", јасан је Облак, дечко српске тенисерке Олге Даниловић.

Нашалио се и рекао како је он "добар микс".

"Моја мајка је узела презиме Облак и прича словеначки јако добро. Чак и када сам био дијете, док је радила у продавници, људи нису видјели госпођу Облак као неког чије је поријекло словеначко. Да будем јасан, јако сам поносан што ми је отац Словенац, а мајка из Републике Српске, по мени је то добар микс. Са једне стране је словеначка тврдоглавост, дисциплина и тежак рад, са друге опуштеност која се можда не види код мене, али постоји. То је у мени и помаже ми да сагледам неке ствари другачијим очима. Неке ствари могу да сагледам из два угла и то је велика предност", закључио је Облак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана