Јагодић: Меч одлуке против Словеније, цијела Српска уз "Орлове"

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Познати фудбалски тренер и легенда "Борца" из Бањалуке Владо Јагодић изјавио је да је данашња утакмица против Словеније одлучујућа када је ријеч о учешћу репрезентације Србије у завршници Европског фудбалског првенства у Њемачкој, те нагласио да ће цијела Република Српска традиционално навијати за "орлове".

Јагодић је рекао Срни да ће тај меч бити више него неизвјестан ако се погледају ранији резултати двије репрезентације, када је углавном било неријешено.

"Сада је улог велики. Међутим, Србија има квалитет и играче који могу да јој донесу пласман у сљедећи круг Европског првенства. Квалитетнија је", навео је Јагодић.

Он је додао да треба превазићи и оставити по страни евентуалне несугласице између појединих играча и селектора Србије.

"То је кључ ове утакмице у којој обје репрезентације имају квалитет. Али, ако Србија буде компактна и тактички добра, мислим да може штошта позитивно направити у нападу. Србији је у игри само побједа и зато се мора размишљати о нападу. А Словенија је једна од компактнинијих репрезентација са провјереним тренером и играчима који имају појединачни квалитет, о чему треба водити рачуна", рекао је Јагодић.

Он је нагласио да су људи из Републике Српске увијек навијали за Србију, те да су упечатљива групна гледања мечева "орлова", какво ће данас бити организовано у бањалучкој дворани "Борик".

"Очекујем у вези с тим добар амбијент, навијачку, спортску и позитивну атмосферу. Фудбал је с правом најважнија споредна ствар на свијету", поручио је Јагодић.

Фудбалска репрезентација Србије данас од 15.00 часова у Минхену игра утакмицу другог кола Групе Ц против Словеније на Европском шампионату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана