Храбра Србија поражена од Енглеске

Д.Д.
Храбра Србија поражена од Енглеске

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Србија је поражена на старту Европског првенства. Енглеска је славила 1:0, а екипа селектора Драгана Стојковића има за чиме да жали, посебно јер је у другом дијелу била бољи ривал и практично се играло пред голом ривала.

Енглеска је била боља само у првих 30 минута, док је Србија у другом дијелу пријетила имала више лопту. Међутим није успјела да дође до гола, тако да је поражена на отварању. У другом мечу Србија у четвртак 20.јуна игра против Словеније која је ремизирала против Данске.

Почетак утакмице није био добар за репрезентацију Србије. Енглеска је имала више лопту у посједу и вршила је добар пресинг. Практично из прве шансе су дошли до предности.

Сака је у првом дијелу правио велике проблеме лијевој страни одбране Србије, гдје саиграчи нису помагали Страхињи Павловићу. Пробио је крилни играч по страни а сјајно се убацио Џуд Белингем који је послао лопту у мрежу.

Енглеска је након тога и даље наставила с притиском али како је меч одмицао Србија се ослобађала притиска па је у првом дијелу запријетила преко Александра Митровића који је шутирао поред гола. Душан Влаховић је такође могао да буде пуно опаснији да се средином првог дијела одлучио да упосли саиграче а умјесто што је  шутирао.

У другом дијелу Србија је била пуно опаснија. Кренула је екипа конкретнија, “орлови” су тражили пенал након пада Александра Митровића, но Данијеле Орсато је показао да се меч настави.  Енглеска се одлично бранила и чекала своју шансу.

Опасно су запријетили у 77. минуту када је након убацивања Хари Кејн шутирао, а голман Србије Предраг Рајковић сјајном интервенцијом и уз помоћ пречке зауставио његов ударац

Орлови су запријетили у 82.минуту. Влаховић је добро шутирао а Пикфорд је избацио лопту у корнер, након којег је Србија још једном покушала доћи до гола.

Крај меча

 

Четири минута судијске надокнаде.

82.мин Влаховић је сад опасно запријетио. Одличан ударац, а Пикфорд је избацио лопту у корнер.

77.мин Сјајна шанса за Енглеску . Хари Кејн је одлично шутирао главом али је Рајковић одлично интервенцијом спасио Србију и уз помоћ пречке сачувао свој гол.

Наставља се притисак Србије. Пуно опаснији су "орлови" у другом дијелу.  Стојковић је увео Вељка Бирманчевића умјесто Андрије Живковића.

Двострука измјена у тиму Србије. У игру улазе Душан Тадић и Лука Јовић,  а напустили  су је Александар Митровић и Саша Лукић.

56.мин Рајковић добро интервенише након покушаја Енглеске. Распламсала се борба у Гелзенкирхену. Србија тражи пенал али ништа од тога.

 

Should Serbia have had a penalty? pic.twitter.com/Fyw9zSWnQU

— Euro 24 Hub (@Euro24Hub) June 16, 2024

Притисак Србије на старту другог дијела. Пуно офанзивније су кренули играчи Драгана Стојковића, али за сад недостаје завршни пас.

Настављен је меч. У тиму Србије направљена нова измјена. Иван Илић је ушао на терен умјесто Гудеља.

Завршено је прво полувријеме. 

36.мин Сака ствара велике проблеме по лијевој страни одбране Србије. Павловић није довољно брз да испрати крилног играча Енглеске. Први жути картон на утакмици добио је Немања Гудељ. Након примљеног гола чини се да су се орлови ослободили притиска. Прва измјена на мечу. Филип МЛаденовић је ушао умјесто повријеђеног Филипа Костића који је у сузама напустио терен.

25.мин Влаховић је изгубио лопту на противничкој половини. Услиједила је сјајна контра а на крају је Вокер шутирао поред гола. 

20. мин Прва шанса за Србију. Александар Митровић је изненада дошао до лопте након грешке Александра Арнолда и шутирао је поред гола.

13. мин Енглеска долази до вођства. Џуд Белингем је искористио прву шансу и након убацивања је погодио за 1:0. Сака је пробио и одлично убацио а млади нападач затресао мрежу. Одбрана Србије није овдје добро испратила убацивање.

 

GOAL: Serbia 0-1 England!

BELLINGHAM PUTS ENGLAND! pic.twitter.com/TZPHN1IeCZ

— Euro 24 Hub (@Euro24Hub) June 16, 2024

Почео је меч у Гелзенкирхену. Притисак Енглеза на старту дуела. За сад утакмица протиче без великих прилика.

Пред почетак меча пуштен је "Марш на Дрину" а затим је емотивана и порука најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

Србија је чекала 24 године и дочекала да коначно буде учесник једног Европског првенства. Срећа је хтјела да то буде баш сада у Њемачкој, а први противник ће бити најтежи могући – Енглеска. Занимљиво је на пуним трибина,а гдје "орлови" имају и необичну подршку.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси одредио је састав тима за меч са Енглеском у првом колу групе Ц .

Стојковић је одлучио да на клупи остави капитена Душана Тадића и голмана Вању Милинковића-Савића. На голу Србије биће Предраг Рајковић, а напад "орлова" ће предводити Душан Влаховић и Александар Митровић

За Србију ће играти: Рајковић, Миленковић, Вељковић, Павловић, Живковић, С. Милинковић-Савић, Гудељ, Лукић, Костић, Влаховић, Митровић.

Селектор Енглеске Герет Саутгејт се одлучио за следећи састав: Пикфорд, Вокер, Стоунс, Гуехи, Трипије, Александер-Арнолд, Рајс, Белингем, Сака, Фоден, Кејн.

Главни судија меча биће Италијан Данијеле Орсато, а њему ће помагати сународници Ћиро Карбоне и Алесандро Ђалатини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана