Холанђани лако у четвртфинале

Д.Д.
Холанђани лако у четвртфинале

МИНХЕН - Холандија је сигурно изборила пласман у четвртфинале Европског првенства након што је савладала Румунију са 3:0.

Да су нападачи Холандије били присебнији резултат је могао да буде и пуно убједљивији у корист њихове селекције, јер су посебно у првом дијелу створили неколико сјајних прилика од којих су реализовали само једну.

У 20.минуту погодио је Коди Гакпо који је тако наставио да се бори и за титулу најбољег стријелца на првенству.

Након тога Холандија је имала потпуну иниијативу и имала је још три велике шансе које није успјела да реализује, па се на одмор отишло са минималном разликом.

Наставак је донио исти сценарио. Холанђани су наставили са притиском а промашили су шансу у 54.минуту, да би четири минута касније погодили стативу. Гакпо је затресао мрежу и у 64.минуту али је гол поништен због недозвољене позиције.

Ипак све дилеме око побједника су ријешене у 84.минуту. Поново је Гакпо био у центру пажње, сјајно се изборио за лопту и додао за Донјела Малена којем је преостало само да убаци лопту у мрежу. Тиме су сломљене све наде Румуније да могу до изненађења. Мален је затим у судијској надокнади постигао и други гол и поставио коначних 3:0.

Холандија у четвртфиналу чека побједника дуела Аустрија - Турска који је на програму вечерас од 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана