Хаос на Еуру: Спасили живот младићу пред меч Србија-Данска

GS
Foto: Instagram

Два данска навијача постала су хероји у Минхену када су спасили живот младом Нијемцу током Европског првенства мало пред меч Србије и Данске.

Младић по имену Јонас се срушио на улици, а храбри Данци су одмах прискочили у помоћ, пруживши му ЦПР.

"Мој пријатељ и ја смо веома погођени. Разговарали смо са најближима... Вечерашњи меч против Србије се некако чини неважним. У ствари, само желимо да будемо код куће, а Јонас добро. Дошли смо до једне раскрснице и видили леијво од нас младића преко којег је био бицикл. Кажем: 'Изгледа чудно, идемо тамо'", рекао је за дански БТ.дк.

Кент Хојгард Јансен и његов пријатељ брзо су реаговали, користећи вештачко дисање и масажу срца док нису осјетили да Јонас поново дише.

"Инстинктивно сам почео да га ударам по срцу и након неколико удараца натерао сам пријатеља да му да вјештачко дисање и удахне му ваздух. Плућа су му се пунила ваздухом као празни балони. Поново га ударам и дајем ЦПР, мој пријатељ вјештачко дисање, ја масажу срца... Одједном осјетили смо да мало дише",  додаје.

Хитна помоћ је убрзо стигла и преузела бригу о Јонасу, који је био збуњен, али жив.

"Успјели смо да остваримо комуникацију са Јонасом, био је веома збуњен и није имао појма шта се десило. Убрзо су дошла хитна помоћ и полиција. Објашњавам им да је Јонас био мртав када смо га нашли. Сузе су саме кренуле...", рекао је.

Дански навијачи су након инцидента били емотивно потресени, али су највише жељели да Јонас буде добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана