СЕНЗАЦИЈА: Грузија шокирала Португалију!

Милан Зубовић
Foto: Танјуг/АП

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Највеће изнанађење овог Европског првенства приредили су фудбалери Грузије који су побиједили Португалију резултатом 2:0 у трећем колу групе Ф.

Дебитант на ЕП остварио је једну од својих највећих побједа у историји јер је надиграо шампиона из 2016. године који је и ове године мађу најужим фаворитима за освајање титуле.

Грузини су такмичење завршили на трећем мјесту са четири бода и изборила је осмину финала о чему није ни сањала прије почетка такмичења. 
Утакмица практично није ни почела, а Грузија је повела.

Грешку везног реда Протугалије Грузини су искористили да организују контранапад којег је повукао Георг Микуатадзе, а успјешно завршио њихов најбољи играч Хвича Кварацхелија. 
Португалци су имали много више прилика, а у 17. минут Кристијано Роналдо је опраобао свој шут којег је изблокирала одбрана Грузије.

У 28. Франсиско Консеисао је опасно запријетио да би лопта отишла само неколико центиметара од десне стативе. Седам минута касније поново је изблокиран шут Роналда.

Кварацхелија је сјајно центрирао из слободног ударца у 36. минуту, али је кратак био Гиорги Гвелесиани.

Поново је прва звијезда Грузије била у сјајној прилици у 50. минуту када није добро пуцао са неких 11 метара иако је био сам.

У 55. минуту Антонио Силва неопрезно је стартовао над Отаром Китеишвилијом па је судија након гледанај снимка показао на бијелу тачку.

Са ње је прецизан био Герогес Микаутадзе за свој трећи гол на овом шампионату иако је голман Португалије Диого Коста погодио страну и био близу тога да одбрани његов покушај.

Одличну контру у 71. минуту повукао је Гиорги Чакветадзе мада његов шут није био прецизан.

Шансу за смањење резултата имао је Нелсон Семедо у првом минуту судијске надокнаде, али је голман Грузије сјајно одбранио његов покушај из близине.

Након тога покушао је и Консеисао који је био непрецизан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана