Фудбалери Србије данас против Словеније: Побједа за корак ближе осмини финала

Танјуг
Фудбалери Србије данас против Словеније: Побједа за корак ближе осмини финала

МИНХЕН - Фудбалска репрезентација Србије данас од 15 сати на "Алијанц арени" у Минхену игра утакмицу другог кола Ц групе на Европском шампионату против Словеније.

Србија је у првом колу поражена од Енглеске 1:0, док је Словенија ремизирала са Данском 1:1, па је побjеда императив да би се остало у игри за пласман у осмину финала.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси најавио је повратак капитена Душана Тадића у стартних 11 и рекао да ће бити двijе измjене у односу на тим против Енглеске, али није прецизирао да ли у те двijе спада и изостанак поврijеђеног Филипа Костића кога мijења Филип Младеновић.

"Ми излазимо на терен да се боримо. Словенију треба да добијемо, то је циљ. Нећемо сигурно ићи са размишљањем о другом резултату... Биће добра утакмица, то је сигурно, атмосфера такође, права фудбалска, биће доста Словенаца, биће Срба и то је лепо. Верујем да ће после заједно отићи на пиво, па ко победи па нека плати. Биће добро, радујемо се, али циљ је да победимо", истакао је селектор Србије на конференцији за медије.

Стојковић је нагласио да су фудбалери Србије мотивисани за дуел са Словенијом.

"Немојте да бринете, момци су спремни, видим по тренингу да је било феноменално. Биће у потпуности спремни да одговоре на изазов који се зове Словенија", рекао је Стојковић.

Он је навео да екипи значи велика подршка навијача.

"Видели сте шта смо имали у Гелзенкирхену, а сутра ће бити велики, велики број. То је додатни мотив за нас и представља једну одговорност на крају крајева, не играте сами за себе, имате одговорност према некоме. Осећамо то, добро је да се репрезентација воли и подржава, стално се боримо из утакмице у утакмицу у понашању које имамо како ван терена, тако и на њему, да будемо пример како се бори и како се игра за своје навијаче, за свој народ", додао је Стојковић.

Стојковић је рекао да није одлучио ко ће да шутира пенал ако буде досуђен на мечу са Словенијом. 

"Нека шутне било ко, само нека да гол. Небитно је ко ће да шутне. Нисам одлучивао о томе, можда би требало да кажем, не знам, али...", навео је Стојковић.

Он је поновио да очекује тежак меч против Словеније.

"Биће много тешка утакмица и мислим да је Словенија једна јако јака. Ко год мисли да је Словенија лак противник, тај се вара. Кек је одличан тренер, играчи су одлични и екипа која свакоме може да направи проблем. Са друге стране, ми гледамо са наше позиције, желимо и хоћемо да победимо Словенију, спортски и људски је размишљати и радимо све на томе да победимо сутра, али морамо да будемо паметни", рекао је Стојковић.

У другом мечу Ц групе од 18 сати у Франкфурту састају се Енглеска - Данска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана